De Toekomst van Bitcoin: Een Uitgebreide Analyse door Bloomberg-Analist Mike McGlone

Bloomberg-analist Mike McGlone belicht de sterke correlatie tussen Bitcoin en aandelenmarkten, terwijl hij ook enige voorzichtigheid uit over de snelle acceptatie van Bitcoin in de financiële mainstream.

Bitcoin nadert kritische prijsdrempel

In een bericht op 29 augustus, gepubliceerd op het platform X (voorheen Twitter), benadrukt McGlone hoe volatiele activa zoals Bitcoin gevoelig kunnen zijn voor prijscorrecties naarmate grote investeringsstromen zich aandienen.

“De geschiedenis van hoogpresterende, veelbesproken activa laat zien dat prijsomkeringen een primair risico kunnen vormen zodra het grote publiek betrokken raakt,” aldus de analist.

Hij noteert dat Bitcoin’s waarde in slechts 12 jaar tijd 26.000 keer is toegenomen vanaf een startprijs van $1 in 2011. Ter vergelijking: Amazon kende een groei van 130% over een vergelijkbare termijn, maar dan verspreid over 25 jaar.

McGlone stelt dat zelfs in het geval van een prijsdaling van meer dan 50% voor Bitcoin, het rendement van de digitale valuta nog steeds indrukwekkender zou zijn dan dat van Amazon. “Zelfs als Bitcoin terugzakt naar $10.000, zou de uitzonderlijke groei onveranderd blijven,” concludeert McGlone.”

Bitcoin versus Amazon marketcap. Bron: Mike McGlone X Post

Hij trekt een parallel tussen de recente prijsfluctuaties van Bitcoin en die van Amazon-aandelen, en benadrukt dat beide activa sinds eind 2020 een lichte daling hebben laten zien:

“Met een handelsprijs van ongeveer $26.000 op 28 augustus bevindt Bitcoin zich net onder zijn niveau van eind 2020, een trend die vergelijkbaar is met die van Amazon.com. Dit heeft implicaties voor de toekomstige prestaties van beide activa.”

Analyse en Voorspellingen: Experts Delen Hun Visie op Bitcoin’s Toekomstige Prijsontwikkelingen

Recentelijk hebben verschillende financiële experts intensief gediscussieerd over de toekomstige prijstrends van Bitcoin. Twee prominente analisten, bekend onder de pseudoniemen Doctor Profit en Inmortal op platform X, hebben hun visie gedeeld over een potentiële neerwaartse correctie van de Bitcoin-prijs tot $23.500. Doctor Profit baseert zijn voorspelling op het historische gegeven dat september doorgaans een ongunstige maand is voor Bitcoin. Inmortal daarentegen, neemt een optimistische houding aan door te suggereren dat deze neerwaartse correctie wellicht de laatste in een reeks zal zijn.

Mike McGlone, die een reputatie heeft voor het herkennen van unieke trends in Bitcoin ten opzichte van andere activaklassen, merkte op 24 augustus op dat Bitcoin’s marktgedrag overeenkomsten vertoont met de aandelenmarkt tijdens de Grote Depressie van de jaren 1930.

Meest recentelijk heeft JPMorgan aangegeven dat de verkoopdruk op crypto-activa waarschijnlijk grotendeels is afgenomen. Uit hun onderzoek blijkt een toename van activiteit op de Bitcoin-futuresmarkt, wat zij beschouwen als een positief signaal voor toekomstige prijsontwikkelingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht De Toekomst van Bitcoin: Een Uitgebreide Analyse door Bloomberg-Analist Mike McGlone verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters