De zoekterm ´Bitcoin dead´ bereikt nieuw hoogtepunt op Google

De dalende Bitcoin prijs zorgt voor speculaties over de ondergang van de grootste cryptomunt ter wereld, zo blijkt uit gegevens van Google-trends.

Is het einde van de Bitcoin nabij?

De Google-zoekopdrachten naar de zoekterm ‘Bitcoin dead’ piekten de afgelopen week. Nooit eerder werd er meer gegoogled naar de ondergang van de cryptomunt. Google Trends houdt de interesse in zoektermen in de loop van de tijd bij en kent scores van 1 tot 100 toe op basis van het totale aantal zoekopdrachten van gebruikers. De gegevens worden geanonimiseerd, gecategoriseerd per onderwerp en opgeslagen op basis van locatie.

Google searches for “bitcoin dead” hit all time highs over the weekend. pic.twitter.com/oDXNqGEeIL

— Alex Krüger (@krugermacro) June 20, 2022

De zoekterm “Bitcoin dead” behaalde een score van 100 punten voor de periode tussen 12-18 juni op basis van voorlopige gegevens die worden weergegeven door de stippellijn. De laatste keer dat de zoekopdracht 100 scoorde, was in december 2017. Toen vond er ook een enorme crypto crash plaats. De zoekresultaten van Google weerspiegelen de enorme angst die heerst op de cryptomarkt na de enorme prijscrash.

De neerwaartse spiraal is mogelijk veroorzaakt door de beleidswijziging van de Federal Reserve, die een neerwaartse druk heeft uitgeoefend op risicovolle activa. Ook de ineenstorting van het Terra-ecosysteem en de bijbehorende effecten hebben bijgedragen aan het negatieve sentiment.

Of komt er toch geen einde aan de cryptomarkt?

De mainstream media hebben in de loop der jaren al vele malen Bitcoin ten dode opgeschreven. Elke keer als de prijs van de munt kelderden schreven er journalisten dat dit het einde was van de digitale valuta, maar niks bleek minder waar te zijn. Na elke crash wist Bitcoin er sterker dan ooit uit te komen. De kans is dus best aanwezig dat dit weer zal gebeuren.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht De zoekterm ´Bitcoin dead´ bereikt nieuw hoogtepunt op Google verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters