Deutsche Bank in de problemen, markt optimistisch over Bitcoin

De Bitcoin koers doet het tot nu toe fantastisch in 2023 en daar lijken de problemen in het traditionele financiële systeem aan bij te dragen. Meerdere banken in verschillende landen zitten momenteel in de problemen en Deutsche Bank lijkt weleens het volgende slachtoffer te kunnen worden. De zogenaamde credit default swaps (verzekering op faillissement) van de bank schieten door het dak.

OUCH! Deutsche Bank’s credit default swaps, which represent insurance of its bondholders against a potential default, spike as banking doom is back in Europe. Markets price 31% default probability for DB sub-bonds and 16% for senior DB paper. pic.twitter.com/APrSRh9yVb

— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) March 24, 2023

Vertrouwen in Bitcoin

Bitcoin had het eerder deze week even lastig met de rentebeslissing van de Amerikaanse Federal Reserve, die tegen de hoop van de markt in de rente met 0,25 procent verhoogde ondanks de onrust in de bankensector. Als je het aan de populaire handelaar Rekt Capital vraagt, dan is het voor Bitcoin zaak om in ieder geval deze maand boven de koers van 25.000 dollar af te sluiten.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin daar nog ruim boven, waardoor we wat dat betreft goed op koers liggen om het bullish momentum een vervolg te geven.

All #BTC needs to do to confirm a new macro uptrend is Monthly Candle Close above ~$25000

So far, so good$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/GoLW5K6pza

— Rekt Capital (@rektcapital) March 24, 2023

Credible Crypto, een populaire collega van Rekt Capital, zegt dat zelfs een terugval naar de koers van 23.000 dollar het bullish momentum niet zou breken. “Een paar weken van wisselvallige koersactie voordat we de rally doorzetten zou goed voor ons zijn. Iedere correctie tot de 23.000 of zelfs 22.000 dollar is niet per se zorgelijk”, zo schreef hij op 23 maart.

Nieuw hoofdstuk in de bankencrisis?

Ondertussen lijkt de bankencrisis binnen het traditionele financiële systeem over te slaan op Deutsche Bank. Eerder is het Zwitserse Credit Suisse al overgenomen door UBS en zijn de Amerikaanse banken Signature Bank en Silicon Valley Bank omgevallen.

Nu lijkt dat een vervolg te krijgen met Deutsche Bank, waarvan de credit default swaps momenteel door het dak gaan. Volgens de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is er nog niets aan de hand, maar dat zijn meestal niet de woorden waar de markt naar luistert.

“De aandelen van banken dumpen op dit moment. Rentes dumpen. Edelmetalen in de plus en Bitcoin blijft vooralsnog vlak”, aldus de analist Daan Crypto Trades in reactie op de problemen.

Bank stocks dumping, Yields Dumping.

Precious Metals up.#Bitcoin a bit flat.

Seems like the TradFi world is continuing the same trend as last week.

Let’s see if BTC has more fuel left in it or not.

— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) March 24, 2023

Voor nu is het dus afwachten of Bitcoin nog meer “brandstof in de tank heeft” zoals Daan Crypto Trades dat zo mooi weet te verwoorden in zijn bericht. Er komen hoe dan ook een paar spannende weken aan voor de digitale munt, waarin het zich kan bewijzen als een waardig alternatief voor de traditionele financiële wereld.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Deutsche Bank in de problemen, markt optimistisch over Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters