Deze analist voorspelt een gigantische daling voor de Amerikaanse dollar

De populaire pseudonieme analist Bluntz zegt dat de Amerikaanse dollar aan een nieuwe neerwaartse trend kan beginnen, nadat het een belangrijk patroon van de Elliott Wave Theorie afmaakte. Bluntz heeft het in zijn analyse over de DXY, wat een index van de Amerikaanse dollar is ten opzichte van een aantal andere fiatmunten; waaronder onze euro.

i think $DXY is probably close to topping out again and continuing a major decline.

an abc move correcting the clearly impulsive Q4 2022 decline is probably close to finishing.

just need to sweep those range highs which might take up to a month and then i think its all over… pic.twitter.com/khG3ZfMWeY

— Bluntz (@Bluntz_Capital) September 12, 2023

Meestal is een zwakkere Amerikaanse dollar goed voor Bitcoin, dus laten we de analyse van Bluntz eens onder de loep nemen.

Waarom verwacht hij een daling voor de dollar?

De daling die Bluntz voor de Amerikaanse dollar verwacht is grotendeels gebaseerd op technische analyse. “Ik denk dat de DXY dichtbij een top is en waarschijnlijk doorgaat met dalen. De ABC-beweging die de impulsieve daling van Q4 2022 corrigeert lijkt bijna voorbij. Ik denk dat het over een maand helemaal voorbij is voor de Amerikaanse dollar”, aldus Bluntz.

Een ABC-correctie, wat onderdeel is van de Elliot Wave Theorie, is een beweging van drie golven in de tegengestelde richting van de trend. Bluntz voorspelt dus dat de opleving van de Amerikaanse dollar slechts een mini-opleving was in een grotere neerwaartse trend.

trying out X videos for the first time.

just made a macro video update on #btc, $eth, and $total marketcap, enjoy. pic.twitter.com/tCRLYWfXdb

— Bluntz (@Bluntz_Capital) September 3, 2023

Dat komt overeen met zijn analyse dat Bitcoin bezig is met een correctie in een opwaartse trend. Volgens Bluntz is Bitcoin ook aan een ABC-correctie bezig, maar dan binnen een grotere opwaartse koersbeweging. Wat dat betreft kunnen we mogelijk stijgingen verwachten voor Bitcoin als de Amerikaanse dollar begint te dalen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Bluntz geeft in zijn analyse aan dat hij eerst een Bitcoin koers van 23.000 dollar verwacht, voordat we weer omhoog kunnen kijken. Mocht Bitcoin echt weer aan een stijging willen beginnen, dan moet de Amerikaanse dollar een zwakkere periode krijgen.

Dat lijkt echter onwaarschijnlijk in het huidige macro-economische klimaat. De Amerikaanse economie is bijna de enige die wereldwijd nog redelijk solide oogt, terwijl de rest begint te wankelen.

Om die reden kan de Amerikaanse centrale bank de rente waarschijnlijk nog wat langer op dit verhoogde niveau houden, wat natuurlijk slecht nieuws is voor de Bitcoin koers.

Wat dat betreft moeten we het nog maar zien met de analyse van Bluntz, die dus verwacht dat de Amerikaanse dollar zal verzwakken ten opzichte van andere fiatmunten en dat Bitcoin zijn opwaartse trend zal hervatten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Deze analist voorspelt een gigantische daling voor de Amerikaanse dollar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters