Deze gegevens wijzen op een aankomende Bitcoin prijsstijging

On-chain data van de Bitcoin blockchain leert ons dat de koop/verkoop verhouding een score van 1 benadert. Historisch gezien is dat een bullish signaal voor de koers. Het kan er namelijk op wijzen dat de bodem bereikt is. Volgens CryptoQuant is het goed mogelijk dat de Bitcoin koers hierdoor binnenkort een kleine opleving maakt.

Wat is de koop/verkoop verhouding?

De koop/verkoop verhouding is een indicator die de verhouding tussen long- en shortposities in Bitcoin meet. Als de waarde van de indicator groter is dan één, dan betekent dat simpelweg dat het koopvolume groter is dan het verkoopvolume. Deze trend is een indicatie dat het bullish-sentiment momenteel domineert in de markt.

De koop/verkoop verhouding stijgt – Bron: CryptoQuant

Als de waarde van deze indicator zich onder de één bevindt, dan is het sentiment vooral bearish en zijn meer mensen aan het verkopen. In de bovenstaande grafiek is te zien dat deze indicator de laatste maand een flinke stijging achter de rug heeft (rode lijn). We zijn nu bijna bij het punt dat we de score van één bereiken en de bulls het heft in handen nemen. Gaan we daar overheen, dan kan het een mooie periode worden.

Ook het volume stijgt weer

Het is heel lastig om zonder volume een goede rally te krijgen zonder het risico dat we weer terugvallen. Het mooie is dat in dit geval ook het volume weer begint toe te nemen, wat de kans op een koersexplosie voor Bitcoin alleen maar groter maakt. Natuurlijk zijn dit soort statistieken geen garantie voor een opleving van de Bitcoin koers, maar op basis van de geschiedenis is het wel hoopvol.

Ook het volume stijgt weer – Bron: Tradingview

De analisten van CryptoQuant zijn ervan overtuigd dat de positieve koop/verkoop verhouding en het stijgende volume samen een sterke combinatie zijn. Momenteel handelt de koers nog altijd rond de 30.000 dollar en lukt het maar niet om die koers met overtuiging te doorbreken. Over de afgelopen maand heeft Bitcoin zelfs 24 procent van zijn waarde verloren, waardoor het sentiment momenteel niet top is.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Deze gegevens wijzen op een aankomende Bitcoin prijsstijging verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters