Deze indicator hint op een zware recessie voor Amerika

Bloomberg-analist Mike McGlone zegt dat er hints zijn voor een zware recessie in de Verenigde Staten van Amerika. Volgens de analist laat de data een gigantische daling in de huizenverkopen zien, die hem doet denken aan de financiële crisis van 2008.

The #Housing Trough May Be Deeper Than 2011 – Plunging US existing home sales vs. still rising interest rates may be a clear sign of what’s changed toward a trajectory for a severe recession. My graphic shows the 12-month average of home sales falling at a velocity last matched… pic.twitter.com/fE7K84IAuV

— Mike McGlone (@mikemcglone11) September 9, 2023

Maar wat betekent dat voor de Bitcoin koers? Die vraag gaan we beantwoorden in dit artikel.

Net als 2008

Voordat we dat doen is het belangrijk om te begrijpen waarom Mike McGlone verwacht dat we een zware recessie op ons dak krijgen. Dit doet McGlone met een grafiek waarin hij de vergelijking tussen vandaag en 2008 maakt.

Hierin is duidelijk te zien hoe dezelfde divergentie in de huizenverkopen en de Amerikaanse rente destijds een gigantische crash veroorzaakte in de huizenmarkt; voordat de recessie en de renteverlagingen begonnen.

“Mijn grafiek toont dat het 12-maandse gemiddelde van de huizenverkopen op een snelheid daalt die we het laatst zagen tijdens de crisis van 2008”, aldus McGlone.

Bearish over de markt

Wat risico-assets betreft is McGlone in ieder geval bearish over aandelen. Als de analist kijkt naar de Russell 2000, een index van de kleinste 2.000 bedrijven in de Russell 3000 index, dan ziet de analist op dit moment een neerwaartse trend.

Die neerwaartse trend is aanwezig, terwijl de liquiditeit daalt en we volgens McGlone nog grofweg twee jaar moeten wachten op hulp van de centrale banken in de vorm van renteverlagingen om de markt te ondersteunen.

Ook voor Bitcoin zou dat een lastige periode kunnen betekenen. Wat dat betreft is het te hopen dat centrale banken sneller inspringen. “De trend is naar beneden en centrale banken trekken nog altijd liquiditeit uit het systeem”, aldus McGlone.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Deze indicator hint op een zware recessie voor Amerika verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters