Deze indicator schetst een hoopvol beeld voor de Bitcoin koers

De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om de financiële asset op diepe wijze te analyseren. Dat is precies wat we vandaag gaan doen in dit artikel. We hebben wat de Bitcoin koers betreft een lastig jaar achter de rug en iedereen wil weten wanneer we de bodem bereiken. Dat gaan we in dit artikel doen met de zogenaamde HODL Waves.

Wat zijn HODL Waves?

HODL Waves schetsen een beeld van het hodl-gedrag van Bitcoiners. Het maakt een tekening op basis van hoe lang een bepaalt deel van alle Bitcoin al op hetzelfde adres staat. Uiteindelijk komt daar dan het onderstaande plaatje uit. Het enige wat je moet weten is dat de meer rood/oranje-achtige golven Bitcoin zijn die pas net op een nieuw adres staan. Wat je vaak ziet is dat deze pieken op het moment dat de koers een all-time high neerzet.

Dit komt omdat er tijdens een all-time high veel hype ontstaat en iedereen op die momenten Bitcoin wil hebben. Wat je dan ziet is dat de rode en oranje golven exploderen. Op dit moment is deze golf echter weer enorm afgenomen, wat in het verleden betekende dat Bitcoin juist een bodem vond. Garanties hebben we niet, maar tijdens iedere cyclus bereikte Bitcoin op exact dit moment de bodem.

Vier jaar geleden

Leuk detail is dat de Bitcoin koers in 2018 precies vier jaar geleden ook een bodem bereikte. Dit kan bijna geen toeval zijn, want de Bitcoin halving vindt ook iedere vier jaar plaats. De halving is het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert. Op het moment van schrijven krijgen de miners 6,25 Bitcoin per blok en in 2024 gaat die beloning naar 3,125 Bitcoin per blok. Dat mechanisme lijkt ervoor te zorgen dat de Bitcoin koers zich ook in cycli van vier jaar beweegt.

Fun fact: exactly 4 years ago was previous bear market’s bottom. #Bitcoin pic.twitter.com/Qe9gtV50S9

— Root 🥕 (@therationalroot) December 15, 2022

Het verleden geeft uiteraard geen garanties voor de toekomst, maar alle indicatoren beginnen zo langzamerhand op een bodem te wijzen. Het lijkt erop dat de meeste mensen die wilden verkopen en niet de echte overtuiging hebben inmiddels van hun Bitcoin af zijn. Daarmee blijft er een sterke basis van mensen over die voor de lange termijn in Bitcoin zit en mogelijk pas verkoopt als de volgende cyclus begint. Wat dat betreft is het aftellen naar de volgende halving, die daarin weleens de verlossing kan brengen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Deze indicator schetst een hoopvol beeld voor de Bitcoin koers verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters