Dit is hoe Bitcoin mining de wereldwijde energiecrisis kan oplossen

Volgens Arcane Research kan Bitcoin mining weleens de oplossing voor de wereldwijde energiecrisis zijn. Dat is bijzonder, omdat Bitcoin over het algemeen juist kritiek krijgt vanwege het energieverbruik. Met name de flexibiliteit van Bitcoin mining operaties speelt volgens Arcane Research een belangrijke rol in de oplossing.

Ondersteuning duurzame energieproducenten

De mogelijkheid om Bitcoin mining operaties snel te verplaatsen, kan volgens Arcane Research met name de groei van wind- en zonne-energie centrales een boost geven. De productie van dergelijke centrales is afhankelijk van de natuur en daarom wisselvallig. Op sommige momenten is er overproductie, die de producent dan niet aan het stroomnet kwijt kan. Die energie gaat vervolgens verloren, omdat het praktisch onmogelijk is om rendabel energie op te slaan.

Bitcoin mining kan dan redding brengen, door die energie aan het werk te zetten en tegen een vast prijs af te nemen van de producenten. Zo krijgen zij een gegarandeerde bodemprijs voor hun energie en hebben ze daarmee een betere concurrentiepositie ten opzichte van meer vervuilende producenten van energie. Anderzijds, als het stroomnet ineens tekorten heeft, zoals in Texas tijdens de hete zomers en koude winters, kunnen Bitcoin miners hun apparaten snel uitzetten, zodat het stroomnet voldoende capaciteit heeft.

Oplossing voor overtollig gas

Ook in de olie en gasindustrie heeft Bitcoin volgens Arcane Research de potentie om de boel flink op stelten te zetten. Gas is vaak een bijproduct van olie en daar kunnen de producenten in de meeste gevallen weinig mee, omdat ze niet bij de juiste pijpleidingen in de buurt zitten. Als gevolg daarvan fakkelen ze die overtollige gassen af, wat voor veel vervuiling zorgt. Bitcoin mining kan per 1.000 dollar aan investeringen een CO2-uitstoot reductie van 6,32 ton bewerkstelligen, zo schrijft Arcane Research.

Dat dit onderzoek van Arcane Research belangrijk is, zien we aan de huidige taferelen in Europa, waar zich momenteel een energiecrisis ontvouwt. Het wordt tijd dat politici serieus naar Bitcoin en Bitcoin mining kijken en de mogelijke voordelen afwegen tegen de nadelen. Er komt namelijk steeds meer overtuigend onderzoek naar buiten over de voordelen van Bitcoin voor het klimaat en de energie-industrie.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Dit is hoe Bitcoin mining de wereldwijde energiecrisis kan oplossen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters