Dit is hoe je met kaviaar, kaas en pasta Bitcoin kan minen

Gabbani heeft bekend gemaakt dat ze de overtollige energie van hun voedingsproductie gaan inzetten om Bitcoin te minen. Dit is in lijn met de filosofie van Plan ₿, een initiatief van thuishaven Lugano in Zwitserland.

Wat is Plan ₿ in Lugano?

Plan ₿ is een initiatief van de stad Lugano in Zwitserland om Bitcoin en blockchain te promoten en te integreren in de lokale economie. Dit doen ze samen met Tether. Het initiatief heeft een aantal concrete doelstellingen, waaronder:

· Het stimuleren van investeringen in Bitcoin en blockchain-technologieën
· Het opzetten van een blockchain-hub en een Bitcoin-meetup
· Het ondersteunen van duurzame Bitcoin-mining
· Het mogelijk maken van het betalen van belastingen in Bitcoin, USDT en LVGA

Plan ₿ heeft al een aantal concrete resultaten geboekt. Zo is er een investeringsfonds van 100 miljoen Zwitserse frank opgericht om Bitcoin- en blockchain-projecten te ondersteunen. Er is ook een blockchain-hub geopend in Lugano, waar bedrijven en individuen kennis kunnen maken met Bitcoin en blockchain.

Bitcoin minen met voedselproductie

De stad Lugano ondersteunt duurzame Bitcoin-mining. In 2023 werd een overeenkomst gesloten met de Zwitserse energiemaatschappij Axpo om een Bitcoin-miningfarm te bouwen in Lugano.

Hier haakt Gabbani op in. Gabbani is onder andere een producent van luxe voedingsmiddelen zoals kaviaar en speciale kazen en zit in Lugano. Ze willen de extra energie die wordt gegenereerd in de voedselproductiefaciliteiten van Gabbani inzetten om Bitcoin te minen. Hiervoor is een nieuw product in het leven geroepen genaamd ‘de Banettone’.

In de productiefaciliteit van Gabbani, waar de Banettone en andere artikelen worden geproduceerd, is onlangs een zonnepaneelsysteem van 100.000 kW toegevoegd. Tether zegt dat deze strategische upgrade een dubbele functie vervult: het vergroot de zelfredzaamheid van Gabbani en stelt het bedrijf in staat om te verdienen aan overtollige energie.

Wil je naar Lugano afreizen om meer te leren over hoe Bitcoin in de praktijk gebruikt wordt? Je hoeft geen whale te zijn, ook guppies kunnen dit ervaren. De McDonalds in Lugano accepteert namelijk Bitcoin!

The post Dit is hoe je met kaviaar, kaas en pasta Bitcoin kan minen appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters