‘Dit is niet het moment om Bitcoin te verkopen’

De Bitcoin koers zit volgens Jason Pizzino niet meer in een bearmarkt na de goede start van 2023 en mede om die reden is dit NIET het moment om te verkopen. Wel is het volgens de analist mogelijk dat Bitcoin in het huidige koerspatroon kan blijven tot november, december of het eerste kwartaal van 2024.

Daarna moet dan de volgende slag omhoog plaatsvinden voor Bitcoin.

Het slijpen van de bodem

Pizzino noemt de huidige koersactie van Bitcoin het “slijpen van de bodem” en zo voelt het misschien ook wel een beetje. Het lukt de bulls maar niet om het momentum terug te pakken en we blijven over dezelfde punten heenslijpen.

Gisteren leek er even sprake van een herstel met een kleine stijging van 2,5 procent; maar inmiddels zijn we weer terug op de koers van 26.030 dollar.

Voor vandaag staat er gewoon weer een daling van 1,41 procent op de borden. Daarmee zijn de bulls weer teruggeroepen door de bears en moeten we nog even geduld hebben. Volgens Pizzino dus tot november, december of zelfs het eerste kwartaal van 2024 voor een nieuwe bullrun van Bitcoin.

Wat heeft de Bitcoin koers nodig?

Wat Bitcoin nodig heeft om het momentum weer te herpakken volgens Pizzino is een opleving naar de koers van 27.800 dollar op de dagelijkse grafiek. Dat betekent dat Bitcoin een dag moet afsluiten op die koers en daarmee zijn kracht moet tonen.

Het is volgens Pizzino onwaarschijnlijk dat de Bitcoin koers nog verder zakt en een nieuw dieptepunt noteert voor deze cyclus. “We zijn ongeveer 33 weken aan het stijgen. Er is geen periode in de geschiedenis die we als bearmarkt kwalificeren waarin Bitcoin 33 weken steeg en vervolgens nieuwe dieptepunten bereikte”, aldus Pizzino.

Volgens de populaire analist is het geen goed idee om te verkopen en moeten we vooral geduld hebben met Bitcoin. Over het algemeen is dat een advies wat door de jaren heen gewerkt heeft.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ‘Dit is niet het moment om Bitcoin te verkopen’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters