Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen

De Bitcoin koers en de aandelenmarkten stijgen vandaag terwijl de Amerikaanse dollar in waarde daalt. Dit komt mede doordat de VN er bij de Federal Reserve op heeft aangedrongen de rente niet meer te verhogen. Dit heeft positieve invloed gehad op de Bitcoin koers, waardoor de prijs van de grootste cryptomunt weer boven de 20 duizend dollar ligt.

Bitcoin weer boven de 20.000 dollar

Bitcoin (BTC) steeg vandaag, 4 oktober, voor het eerst sinds tijden weer boven de 20.000 dollar. De Bitcoin steeg 5 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar, voorafgaand aan de opening van Wall Street. Volgens verschillende technisch analisten betekent de recente koersstijging dat de kans vrij groot is dat de prijs spoedig tot de 21 duizend dollar zal stijgen.

Sommige analisten verwachten zelfs een nog grotere koersstijging. Zo vertelt de Nederlandse crypto analist van de Poppe het volgende:

Up the market goes. Als het bereik rond de $19.600 standhoudt voor Bitcoin, neem ik aan dat we door zullen gaan richting de $22.400.”

– Michaël van de Poppe.

Altcoins proberen trend te keren

Niet alleen de Bitcoin koers stijgt vandaag. Ook de koersen van grote altcoins zoals Ethereum en Ripple zijn vandaag met meer dan 5 procent gestegen.

Ethereum handelt momenteel boven de 1.350 dollar. Dat is goed nieuws maar de munt moet nog steeds de zijwaartse trend van enkele weken doorbreken nadat er grote verliezen waren geleden na de Merge.

Ripple’s XRP-token presteert zelfs nog wat beter en handelt op het moment van schrijven rond de 0,48 dollar. Dat is meer dan 7 procent hoger dan een dag geleden. Hiermee is XRP één van de best presterende grote cryptomunten van vandaag.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters