Dit is waarom de Bitcoin koers verder kan gaan dalen

De Bitcoin koers blijft moeite hebben om boven de psychologische 20.000 dollar te blijven en herhaaldelijke dips onder dit niveau stemmen analisten pessimistisch. Eerder deze week wist de onafhankelijke marktanalist Philip Swift al te melden dat volgens de Fear and Greed Index de ‘extreme angst’ weer terug is in de markt.

The market is not enjoying $BTC hanging around $20k. Back into Extreme Fear today.

Live chart: https://t.co/Jr5151zN7I pic.twitter.com/UnztrZP7FP

— Philip Swift (@PositiveCrypto) August 31, 2022

Hoog risico op liquidaties

In aanvulling op de extreme angst van de Fear and Greed Index, weet ook Delphi Digital met cijfers te komen die weinig goeds voorspellen voor Bitcoin. Het marktanalyse-bedrijf publiceerde namelijk dat op 29 augustus de ‘open interesse’ op de futuresmarkt een nieuw record heeft bereikt. “De open interesse voor Bitcoin futures heeft het hoogste niveau ooit bereikt met meer dan 3 procent van de market cap”, zo schrijft Delphi Digital.

Hoe hoger dit percentage, hoe groter de kans op liquidaties, squeezes en andere ongein die de koers een flinke klap kunnen geven. Alles lijkt momenteel dus in de richting te wijzen van een potentiële nieuwe ‘aanval’ op het voorlopige dieptepunt van 17.600 dollar van deze bearmarkt. Positief nieuws is op dit moment bijna niet te vinden.

Andere gevaren voor Bitcoin

De open interesse op de futures markt is niet het enige gevaar voor Bitcoin op dit moment. De correlatie met aandelen is al maanden enorm hoog en het zijn precies die aandelen die het op dit moment uitermate slecht doen. De Amerikaanse Dow Jones en de S&P 500 sloten gisteren allebei de vierde achtereenvolgende dag van dalingen af. Uiteindelijk sloot de Dow Jones augustus af met een min van 4,1 procent en de S&P 500 met een daling van 4,2 procent.

Ook op het gebied van de Amerikaanse rente is er weinig goed nieuws te melden. Cleveland Federal Reserve voorzitter Loretta Mester geeft aan te verwachten dat de rente nog boven de 4 procent zal uitkomen en dat het onwaarschijnlijk is dat we in 2023 al met renteverlagingen te maken krijgen. Op het moment van schrijven ligt de Federal Reserve rente tussen op 2,25 tot 2,5 procent. Om die 4 procent te bereiken moet de rente dus nog flink omhoog.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Dit is waarom de Bitcoin koers verder kan gaan dalen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters