Dit is waarom de prijs van Bitcoin aan het stijgen is

Bitcoin (BTC) haalde de krantenkoppen toen de prijs woensdag steeg tot $26.800. Deze prijsstijging komt doordat belangrijke whale- en sharkadressen opnieuw Bitcoin zijn gaan verzamelen. Volgens de beschikbare gegevens zijn er momenteel 156.660 wallets met tussen de 10 en 10.000 BTC, en deze adressen hebben sinds 17 augustus gezamenlijk $308,6 miljoen aan Bitcoin verzameld.

Prijsanalyse

Volgens de meest recente gegevens wordt Bitcoin verhandeld tegen ongeveer $26.380. De afgelopen maand heeft de cryptocurrency tekenen van herstel laten zien, en het huidige prijsniveau suggereert dat het opwaartse momentum sterk is. De accumulatie van whale- en sharkadressen duidt op een bullish sentiment onder belangrijke houders, wat vaak dient als een voorloper van een bredere marktrally.

Wat drijft de prijs?

Accumulatie van whales: Het feit dat belangrijke whale- en sharkadressen Bitcoin accumuleren, is een sterke indicator van vertrouwen in het bezit. Deze grote houders hebben de macht om markttrends te beïnvloeden, en hun collectieve koopactie is een bullish teken.

🐳🦈 #Bitcoin jumped back as high as $26.8K Wednesday as key whale & shark addresses are now collectively adding to their stacks once again. There are currently 156,660 wallets holding 10 to 10,000 $BTC, and they have accumulated $308.6M since August 17th. https://t.co/6vuJpHRTvD pic.twitter.com/vuNgEER2fZ

— Santiment (@santimentfeed) August 23, 2023

Marktsentiment: Het algemene marktsentiment lijkt positief, waarbij beleggers hernieuwde interesse tonen in Bitcoin. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waaronder geopolitieke spanningen en inflatievrees, die mensen traditioneel naar ‘veilige havens’ zoals Bitcoin drijven.

Technische indicatoren: Hoewel technische analyse geen 100% gegarandeerde methode is om prijsbewegingen te voorspellen, suggereren de huidige prijsniveaus en handelsvolumes dat Bitcoin zich zou kunnen voorbereiden op een nieuwe rally.

Toekomstblik

Gezien de huidige trends en de hernieuwde belangstelling van grote houders zou het niet verrassend zijn als Bitcoin de komende weken nieuwe weerstandsniveaus zou testen. Zoals altijd bij crypto is het echter cruciaal om je eigen onderzoek te doen en voorzichtig te zijn.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Dit is waarom de prijs van Bitcoin aan het stijgen is verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters