Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven

De Bitcoin koers is het afgelopen weekend kort boven de 25.000 dollar uitgebroken voordat een nieuwe daling werd ingezet. Wat opvalt aan de koersbeweging die Bitcoin naar dat niveau bracht, is dat dezelfde kandelaar waarmee Bitcoin de 25.000 dollar aantikte, uiteindelijk als een rode kandelaar eindigde.

De uurgrafiek geeft het antwoord

Het optimisme was dit weekend groot op het moment dat Bitcoin de 25.000 dollar doorbrak. Natuurlijk heeft Bitcoin in november 2021 een all-time high van 69.000 dollar neergezet, maar na de daling naar 17.600 dollar in juni was deze stijging meer dan welkom. Heel duurzaam bleek de stijging uiteindelijk niet te zijn. Dezelfde kandelaar die Bitcoin tot boven de 25.000 dollar bracht, eindigde namelijk in het rood na een fikse daling in datzelfde uur.

Wat volgde was een scherpe daling naar de 24.000 dollar die werd vergezeld van een relatief hoog volume. Daarmee werd pijnlijk duidelijk dat Bitcoin op dit moment nog niet in staat is om zichzelf boven de 25.000 dollar te handhaven. De bears namen op dit niveau vrijwel meteen de controle over van de bulls. Vrijwel direct na het openen van de Amerikaanse markt daalde Bitcoin met 3,5 procent.

Bollinger bands voorspellen een daling

De Bollinger bands van Bitcoin zien er op dit moment ook niet overtuigend uit. Bollinger bands meten het voortschrijdend gemiddelde en berekenen waarden die twee standaardafwijkingen boven en onder dat niveau zitten. Handelaren gebruiken deze bandbreedtes vaak om te bepalen of een asset ver boven of onder het korte termijn gemiddelde van de koers zit. In principe functioneren ze als een soort trendkanaal.

Als de koers van een asset de bovenkant van de Bollinger bands doorbreekt, dan zien handelaren dat traditioneel als een teken dat de koers te hoog is en andersom. Omdat Bollinger bands gebaseerd zijn op het voortschrijdend gemiddelde, kruipen ze meer naar elkaar toe als de volatiliteit afneemt. Op maandag flirtte de Bitcoin koers met de bovenkant van de Bollinger bands, wat in het verleden regelmatig werd opgevolgd door een daling. Wat dat betreft is het oppassen geblazen voor Bitcoin.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters