Dit is Waarom Top-Analist Een Aanstormende Bitcoin Bullmarkt Voorspelt

Een gerenommeerde crypto-analist maakt een gedurfde prognose voor Bitcoin (BTC), met een specifieke focus op een essentiële indicator die historische gegevens nauwkeurig bijhoudt. Deze deskundige vermoedt dat, indien deze indicator consistent blijft in zijn huidige gedrag, we een aanzienlijke opwaartse trend voor de crypto marktleider zouden kunnen zien.

Wereldwijde Liquiditeitscycli en Bitcoin’s Potentiële Opwaartse Trend

Cypto analist TechDev, heeft diepgaande inzichten gedeeld over wereldwijde liquiditeitscycli met zijn indrukwekkende Twitter-aanhang van meer dan 416.400 volgers. Centraal in zijn onderzoek staat de vergelijking tussen de Chinese 10-jaars obligaties (CN10Y) en de Amerikaanse dollarindex (DXY).

Om een beter beeld te krijgen van de wereldwijde liquiditeitscycli, bestudeert TechDev de totale balansen van grote centrale banken. Deze balansen geven inzicht in hoeveel geld er door de voornaamste reservebanken wereldwijd wordt gecreëerd.

De door TechDev gepresenteerde grafiek wijst op een mogelijke opwaartse trend in wereldwijde liquiditeit. Dit is grotendeels toe te schrijven aan de uitbreiding van de balansen van deze centrale banken. Een opvallende bevinding is de nauwe correlatie tussen de wereldwijde liquiditeit en de prijsbewegingen van Bitcoin. Uit deze data lijkt het erop dat Bitcoin, door het volgen van deze liquiditeitstrend, in de nabije toekomst een significante prijsstijging kan verwachten.

Bron: TechDev/Twitter

Bitcoin’s potentieel en de logaritmische groeicurve

Op basis van een gedetailleerde analyse van de analist TechDev, lijkt Bitcoin op koers te zijn om uiterlijk in 2025 de logaritmische groeicurve (LGC) te bereiken.

De LGC is een instrument dat primair wordt gebruikt om de langetermijnbewegingen van Bitcoin te voorspellen. Het houdt rekening met de toppen en dalen van de cryptocurrency, terwijl het de kortetermijnvolatiliteit grotendeels negeert.

Een Bitcoin koers van $140.000

Volgens TechDev zal de bovengrens van de LGC vermoedelijk tussen de $100.000 en $140.000 liggen. Hij onderstreept echter dat dit een voorzichtige schatting is, rekening houdend met de specifieke parameters van de LGC en de verwachte groeisnelheid.

Gegeven de huidige handelsprijs van Bitcoin, rond de $28.951, zou een piek van $140.000 een indrukwekkende prijstoename van bijna 380% betekenen.

Marktindicatoren Signaliseren Potentiële Bitcoin-Trend

TechDev heeft ook de drieweekse grafiek van de marktkapitalisatie van altcoins opgemerkt, die momenteel “de kleinste compressie ooit” laat zien. Daarnaast zweeft de breedte van de Bollinger Bands (BBW) van Bitcoin iets boven 0,50, wat een relatief laag niveau van volatiliteit aangeeft.

Traders houden de BBW nauwlettend in de gaten. Deze waarde kan fungeren als een indicator voor een mogelijke uitbraak, ongeacht de richting, na een periode van lage volatiliteit.

Sterke Aanwijzingen voor een Bullmarkt

Op basis van een door TechDev gedeelde grafiek lijkt er een sterke opwaartse trend voor Bitcoin in het verschiet te liggen. In het verleden heeft de BBW van Bitcoin driemaal eerder rond de 0,50 gelegen. Elk van deze gelegenheden werd gevolgd door een volwaardige bullmarkt. Deze observatie versterkt de aanname dat we ons mogelijk aan de vooravond van een vergelijkbare beweging bevinden.

Conclusie

Op basis van de uitgebreide analyses van de bekende crypto-analist TechDev lijkt Bitcoin op koers te liggen voor een potentieel significante opwaartse trend. De logaritmische groeicurve voorspelt een mogelijke prijsstijging tot ergens tussen $100.000 en $140.000 uiterlijk in 2025. Daarnaast suggereren marktindicatoren zoals de Bollinger Band Width en de marktkapitalisatie van altcoins dat een periode van lage volatiliteit mogelijk voorafgaat aan een explosieve prijsbeweging. Deze combinatie van factoren kan wijzen op een aankomende bullmarkt voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Dit is Waarom Top-Analist Een Aanstormende Bitcoin Bullmarkt Voorspelt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters