Dit is wat de crypto crash betekent voor de aandelenmarkt

De cryptomarkt is in de afgelopen dagen hard gecrasht. De massale uitverkoop zorgde ervoor dat de Bitcoin koers naar de laagste prijs in 18 maanden zakte.

Crypto bloedbad is slecht nieuws voor de aandelenmarkt

Crypto investeerders zijn zeer angstig, maar het zijn niet alleen mensen die cryptomunten bezitten die bang moeten zijn voor een ineenstorting van de cryptomarkt. De crash van de cryptomarkt zou namelijk grote gevolgen kunnen hebben voor de aandelenmarkt, zo waarschuwen verschillende experts. Het aanhoudende bloedbad zou kunnen resulteren in meer verkoopdruk op de aandelenmarkt.

Dit is wat de crypto markt liet crashen

De prijs van de Bitcoin daalde maandag met bijna 20 procent tot een dieptepunt van $21.000. Dat is het laagste niveau sinds december 2020. De enorme koersval vond plaats nadat de crypto bank ‘Celsius‘ de opnames stop had gezet vanwege extreme marktomstandigheden. De CEL token crashte in een dag tijd met meer dan 50 procent.

Daar kwam bij dat crypto exchange Binance werd gedwongen de Bitcoin opnames even stop te zetten vanwege een achterstandsprobleem. Dit zorgde voor extra angst bij crypto investeerders. Ook kwam er nieuws naar buiten dat steeds meer crypto bedrijven personeel moeten ontslaan vanwege de slechte marktomstandigheden. Het crypto bedrijf BlockFi kondigde bijvoorbeeld aan 20% van zijn personeel te moeten ontslaan.

Ineenstorting van cryptomarkt is teken van risicomijdend sentiment

Experts vertellen dat de ineenstorting van de cryptomarkt een teken is van het risicomijdende sentiment op de financiële markten. Beleggers vluchten naar veiligere investeringen vanwege de stijgende rentes en angst voor een recessie.

“De bitcoin is een goede maatstaf geweest voor de risicodrempel van beleggers voor aandelen en de recente prijsdaling kan alleen maar meer slecht nieuws betekenen voor de bredere aandelenmarkt”.

– JC O’Hara, van MKM Partners

Volgens veel analisten is de kans op een Bitcoin koersval tot onder de $20.000 een serieuze mogelijkheid. Het doorbreken van deze psychologische grens zou een zeer slecht teken zijn voor zowel de cryptomarkt als de aandelenmarkt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Dit is wat de crypto crash betekent voor de aandelenmarkt verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters