DonAlt: De bears zijn in controle over Bitcoin

Volgens de pseudonieme analist DonAlt wijst de huidige koersactie erop dat de bears in controle zijn over Bitcoin. De laatste correctie bracht Bitcoin ondanks het nieuws over BlackRock weer onder de 26.000 dollar. “Vanuit een handelsperspectief, als ik naar de weekgrafiek kijk, dan is het volledige ETF BlackRock narratief verdwenen”, aldus DonAlt.

$BTC update:

This is why I felt uncomfortable bidding the support blindly.
The market is just too weak for that.

Now that we’ve fully retraced the BlackRock ETF news I’ll be even more defensive

Good news, $30k+ or a full-blown collapse are the only ways to get me back in this pic.twitter.com/1a3CEr0YJ6

— DonAlt (@CryptoDonAlt) August 18, 2023

Wat kunnen we van Bitcoin verwachten?

DonAlt geeft in zijn bericht drie opties die hem ertoe kunnen bewegen om weer in te stappen. De eerste is dat we goed nieuws krijgen over de BlackRock ETF, namelijk dat deze wordt goedgekeurd en de markt op mag.

Het volgende wat DonAlt zou bewegen om weer in te stappen is een Bitcoin koers van 30.000 dollar. Een andere reden waarom de analist zou inkopen is als we volledig crashen naar de 20.000 dollar per Bitcoin.

Ergens is deze analyse ook wel een beetje vreemd, want je zou zeggen dat Bitcoin meer waard is na het BlackRock nieuws. Wat dat betreft zou DonAlt kunnen stellen dat de huidige koers wel een goed moment is om in te stappen.

Uiteindelijk hebben we het natuurlijk over de financiële markten en die zijn helaas zo onvoorspelbaar als wat.

DonAlt baseert zich op sentiment

DonAlt baseert zich voor zijn analyses duidelijk op het sentiment in de markt. In november 2022 slaagde hij er bijvoorbeeld in om vrijwel exact de bodem voor Bitcoin te voorspellen.

“Er is een reden waarom ik bullish was op de koers van 16.000 dollar en de reden is dat FTX opblies. De markt donderde in elkaar, vervolgens kregen we nog meer slecht nieuws en daarna gebeurde er niets. De koers wandelde rustig omhoog.

Nu krijgen we bizar goed nieuws de laatste weken tot maanden, de prijs ging omhoog en viel vervolgens compleet terug. Dat is een teken van zwakte vanuit het perspectief van een handelaar”, zo gaat DonAlt verder met zijn verhaal.

Wat DonAlt betreft krijgen we dus waarschijnlijk geen spectaculaire maanden in aanloop naar de halving van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht DonAlt: De bears zijn in controle over Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters