DonAlt is voorzichtig, maar bullish over Bitcoin

Een handelaar die er op meesterlijke wijze in slaagde om de opleving van Bitcoin in 2023 te voorspellen, waarschuwt dat de moeder aller cryptocurrency’s weleens een grote correctie kan ondergaan. Het gaat om DonAlt, die dat voorspelt op basis van de lange consolidatie die Bitcoin momenteel meemaakt rond de koers van 30.000 dollar.

In een nieuwe strategie-sessie op YouTube vertelt DonAlt zijn 52.100 abonnees dat Bitcoin momenteel meerdere tegenwinden moet verwerken.

Het momentum is weg

DonAlt constateert onder andere dat het momentum van Bitcoin weg begint te vallen. Het wegvallen van dat momentum vindt plaats op het moment dat ook de S&P 500 een belangrijk weerstandsniveau bereikt en komt op het moment dat veel bestuurders van Binance op hetzelfde moment hun baan bij het beursplatform opzeggen.

“Ik heb het hier al een maand over sinds de S&P 500 de koers van 4.300 – 4.200 dollar bereikte. Het probleem is dat we nu weerstand ondervinden via de S&P 500 en dat kan met name de traditionele markten vertragen.

Bitcoin heeft ook wat moeite na het positieve nieuws over de ETF-aanvraag van BlackRock. Die moeite kan versterkt worden door het terugvallen van de S&P en als daar dan ook nog problemen voor Binance bijkomen, dan kan het snel bergafwaarts gaan”, aldus DonAlt.

De analist geeft aan dat hij nog steeds bullish is over Bitcoin en dat hij dips ziet als een goed moment om meer in te kopen. Dat neemt niet weg dat hij nu even bearish lijkt over de korte termijn.

‘Koop de dip’

Het advies van DonAlt lijkt op dit moment vooral om de dip te kopen als die zich voordoet. Vooralsnog weten de bulls zich echter redelijk stabiel te houden, ondanks het feit dat het macro-economische plaatje op dit moment nog niet gunstig is voor de digitale munt.

“Als we kijken naar de weekgrafiek, dan ziet het er nog niet eens zo heel slecht uit. Dus ik zou mensen nu niet vertellen dat ze short moeten gaan met een target van 24.000 dollar of iets dergelijks. In dat kamp zit ik zeker niet.

Mochten we verder zakken, dan zou je moeten inkopen. Als we stijgen, dan koop je in op de eerste correctie. Ik zit nog steeds in team bull, maar ik denk dat het slim is om voorzichtig te zijn tussen de koersen van 30.000 en 32.000 dollar”, zo sluit de analist zijn verhaal af.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht DonAlt is voorzichtig, maar bullish over Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters