DonAlt verwacht stevige correctie voor Bitcoin

De populaire pseudonieme analist DonAlt zegt dat Bitcoin er op dit moemnt zwak uitziet. Volgens de analist is het uitstellen van de goedkeuring van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC) iets wat investeerders al hadden verwacht, maar ondanks dat viel de koers alsnog naar beneden. Dat betekent volgens DonAlt dat er sprake is van onderliggende zwakte voor Bitcoin.

Stevige correctie aanstaande?

Als gevolg van die inherente zwakte is DonAlt tot de conclusie gekomen dat dit nog niet het goede moment is om Bitcoin te kopen. “Als we deze maand een dump krijgen, dan zou ik instappen. Maar als we rustig blijven doorbloeden, zoals we de afgelopen periode zagen, dan blijf ik nog even aan de zijlijn”, aldus DonAlt.

Volgens de analist is er dus echt weer een stevige correctie nodig om weer veilig in Bitcoin te kunnen stappen. Als zelfs het nieuws over het uitstellen van de beslissing op een Spot Bitcoin ETF in Amerika, wat iedereen had zien aankomen, voor een daling zorgt; is er volgens de analist weinig te winnen momenteel.

Wat dat betreft is het dus wachten op een nieuwe liquidatiegolf en die zou in theorie op korte termijn kunnen komen. De bears zijn in ieder geval nog niet klaar met verkopen en de verkoopdruk is ook vandaag weer duidelijk zichtbaar in het koersverloop.

Bitcoin is de maand september niet goed begonnen en staat ook vandaag weer op een daling van 1,24 procent; wat dat Bitcoin koers van 25.655 dollar oplevert.

Onderliggende zwakte

De onderliggende zwakte van Bitcoin waar DonAlt het over heeft lijkt vooral het gevolg van de zorgen over de gezondheid van de wereldeconomie. Daarbij ligt de focus vooral op de Amerikaanse economie, die de afgelopen 17 maanden een agressieve rentecampagne van de centrale bank moest slikken.

Die rentecampagne was bedoeld om de inflatie omlaag te brengen, wat inmiddels redelijk begint te slagen, maar het bij-effect heeft dat de economie in de problemen komt.

Langzaam maar zeker zien we de impact van de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank op de arbeidsmarkt en daardoor nemen de zorgen over een recessie toe.

Als die recessie er komt, dan is dat niet goed voor de Bitcoin koers. Vanwege die zorgen lijkt het sentiment momenteel negatief te zijn rondom Bitcoin en kan geen enkel nieuwsfeit het momentum weer positief maken voor de koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht DonAlt verwacht stevige correctie voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters