Shopping Cart 0 - 0.00$ 0

Duurzaam energieverbruik voor Bitcoin mining groeit met bijna 60% in een jaar

Bitcoin mining bedrijven gebruiken steeds meer groene energie. De wereldwijde Bitcoin mining industrie heeft haar duurzame energiemix met ongeveer 59% vergroot, zo vertelt de Bitcoin Mining Council.

Meer groene energie

De Bitcoin Mining Council (BMC) is een groep van 44 Bitcoin mining bedrijven die beweren 50% van het wereldwijde Bitcoin netwerk te vertegenwoordigen, oftewel 100,9 exahash (EH). De Bitcoin Mining Council bracht maandag een nieuw rapport uit met deze resultaten. De groep wordt geleid door de CEO van MicroStrategy, genaamd Michael Saylor.

In het onderzoek werd aan bedrijven gevraagd hoeveel elektriciteit hun bedrijven verbruikten. Daarnaast werd er gevraagd welk percentage van die elektriciteit wordt opgewekt door waterkracht-, wind-, zonne-, nucleaire of geothermische bronnen. Als laatste werd er gevraagd wat de hash-rate van hun werkzaamheden was.

De Bitcoin Mining Council schat dat de duurzame elektriciteitsmix van de wereldwijde mining industrie voor de top crypto nu 58,4% is. Dit is een daling van 0,1% ten opzichte van het vorige kwartaal. Echter is het een aanzienlijke groei ten opzichte van de 36,8% hernieuwbare energie die in het eerste kwartaal van 2021 werd geschat.

De BMC is pas in juni 2021 opgericht. Daarmee is niet precies duidelijk hoe het de 36,8% aan hernieuwbare energie heeft geformuleerd die in het eerste kwartaal van 2021 wordt geschat.

Gegevens voor het nieuwe rapport toonden aan dat ze elektriciteit gebruikten met een duurzame energiemix van 64,6%. De cijfers voor wereldwijde Bitcoin mining zijn geschat op basis van de gegevens van BMC leden.

Bitcoin onder vuur

Bitcoin is een tijd geleden onder vuur komen te liggen vanwege het hoge energieverbruik en de hoge ecologische voetafdruk. De mining industrie wil graag laten zien dat ze groenere energiebronnen gebruikt om de kritiek te bestrijden.

De cijfers van BMC zijn in tegenspraak met een studie van februari gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Joules. Hierin werd benadrukt dat crypto mining heeft bijgedragen aan een toename van 17% van de koolstofemissies die worden geproduceerd door werkzaamheden om het Bitcoin-netwerk in stand te houden.

Daarnaast geeft het rapport een overzicht van het totale geschatte energieverbruik per industrie. Daarbij wordt beweerd dat wereldwijde Bitcoin mining activiteiten 247 terawattuur (TWh) verbruiken. Dit is minder dan de helft van wat er wordt verbruikt voor goud mining activiteiten. Bovendien is het 0,16% in vergelijking met het totale energieverbruik van de wereld.

De resultaten over het zelfgerapporteerde elektriciteitsverbruik en de hash-rate van bedrijven laten zien dat de mining efficiëntie is toegenomen.

In de afgelopen 12 maanden is het elektriciteitsverbruik door de industrie met 25% gedaald. De hash-rate is met 23% is gestegen van 164,9 naar 202,1. Dit is gelijk aan een toename van 63% in mining efficiëntie in het laatste jaar sinds Q1 2021. De BMC beweert dat Bitcoin mining 5,814% efficiënter is dan acht jaar geleden.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Duurzaam energieverbruik voor Bitcoin mining groeit met bijna 60% in een jaar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters