Duurzame krachtmix voor Bitcoin mining bereikt 59,5%

Het laatste rapport uit Q2 beschrijft hoe de energie-efficiëntie onder Bitcoin (BTC) miners is toegenomen en nog steeds blijft toenemen.

Het gebruik van duurzame energie

Volgens het laatste rapport uit Q2 van de Bitcoin Mining Council (BMC) komt bijna 60% van de elektriciteit die wordt gebruikt om Bitcoin mining machines van stroom te voorzien, uit duurzame bronnen.

In zijn Q2-beoordeling van het Bitcoin-netwerk, uitgebracht op 19 juli, ontdekte de BMC dat het gebruik van duurzame energie door de wereldwijde Bitcoin mining industrie met 6% is gestegen ten opzichte van Q2 uit 2021 en met 2% ten opzichte van Q1 2022. Daarmee is het inmiddels een van de meest duurzame industrieën ter wereld.

De raad constateerde dat de toename van de duurzame energiemix van miners samenviel met een toename van de mining efficiëntie.

De Bitcoin mining hashrate is met 137% gestegen op jaarbasis, terwijl het energieverbruik slechts 63% is gestegen. Dit toont aan dat er een efficiëntieverhoging is van 46%.

Verdere details over de energie efficiëntie van Bitcoin mining werden op 19 juli gedeeld in de YouTube-briefing van de BMC met MicroStrategy-CEO Michael Saylor. Vergeleken met acht jaar geleden zei Saylor dat de energie efficiëntie van miners met 5,814% is gestegen.

In Q2 2022, #Bitcoin mining efficiency surged 46% YoY, and sustainable power mix reached 59.5%, above 50% for the 5th quarter in a row. The network was 137% more secure YoY, only using 63% more energy. It is hard to find an industry more clean & efficient.https://t.co/gqYn8qew9R

— Michael Saylor⚡️ (@saylor) July 19, 2022

Het rapport toonde aan dat Bitcoin mining goed was voor 0,09% van de 34,8 miljard metrische ton (BMt) aan koolstofemissies die naar schatting wereldwijd worden geproduceerd. Daarnaast verbruikt het slechts 0,15% van de wereldwijde energievoorziening.

Saylor merkte in de briefing op dat de voorspellingen van de tegenstanders van Bitcoin over het energieverbruik van het netwerk tot nu toe niet nauwkeurig zijn geweest.

Mensen voorspelden al een tijdje dat Bitcoin alle energie in de wereld zou gaan verbruiken. Dat gebeurt niet en gaat ook niet gebeuren vanwege de huidige efficiëntie.

Aldus Saylor.

Meer vraag naar mining-apparatuur bij hogere crypto-prijs

Tijdens dezelfde briefing verklaarde Fred Thiel, CEO van Marathon Digital Holdings, dat de efficiëntie van mining deel uitmaakt van een “heilzame cyclus”. Door deze cyclus wordt de industrie steeds meer energie-efficiënt.

“De efficiëntiewinsten zijn voor 100% gericht op energieverbruik, omdat energie onze belangrijkste inputkosten zijn. Naarmate de energieprijzen stijgen, moeten we efficiënter worden.”

Aldus Thiel.

Het rapport schetste hoe de stijgende Bitcoin prijs de energie-efficiëntie van het netwerk heeft gestimuleerd.

Naarmate de prijs stijgt, neemt de vraag naar ASIC mining apparatuur toe, wat de innovatie van apparaten stimuleert. Efficiëntere apparaten zijn effectiever en winstgevender, waardoor minder winstgevende apparaten van de markt moeten verdwijnen. Hierdoor wordt de hele industrie efficiënter.

Andere gegevens uit het rapport zijn afkomstig van leden van de BMC, die verantwoordelijk zijn voor 50,5% van de Bitcoin-mining-hashkracht.

Amerikaanse wetgevers zijn vooral geïnteresseerd in de toestand van het energieverbruik van de Bitcoin mining in het land.

Vorige week stuurden zes Amerikaanse wetgevers, waaronder Warren, een brief aan de Environmental Protection Agency (EPA) en het Energy Department (DOE). Hierin vroegen ze de autoriteiten om mining bedrijven te verplichten te rapporteren over hun emissies en energieverbruik.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Duurzame krachtmix voor Bitcoin mining bereikt 59,5% verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters