El Salvador koopt 500 Bitcoin te midden van dip

De president van El Salvador, Nayib Bukele, bevestigde de grootste Bitcoin-aankoop van het land tot nu toe, te midden van een enorme daling van de cryptocurrency markt. Hij kondigde het maandag aan in een tweet en zei:

“El Salvador heeft zojuist de dip gekocht! De gemiddelde prijs was $30.744 voor 500 munten.”

El Salvador blijft Bitcoin kopen

De volledige aankoop ter waarde van $15,3 miljoen zal worden toegevoegd aan de groeiende Bitcoin reserves van El Salvador. De totale reserves van 1.620 Bitcoin bedragen momenteel $49,5 miljoen. De huidige prijs van Bitcoin circuleert rond de $30.600.

El Salvador just bought the dip! 🇸🇻

500 coins at an average USD price of ~$30,744 🥳#Bitcoin

— Nayib Bukele (@nayibbukele) May 9, 2022

De Bitcoin koers crashte gisteren zelfs even tot onder het psychologische niveau van $30.000. De prijs is sindsdien weer wat herstelt en ligt op het moment van schrijven rond de $31.700. Ondanks de crash heeft Bukele dus 500 BTC tokens gekocht.

Op 6 september 2021 kocht El Salvador voor het eerst 200 Bitcoins. Toen gaf de president al aan dat er in de toekomst nog veel meer Bitcoin gekocht zou worden. El Salvador werd die dag het eerste land dat Bitcoin op zijn balans noteerde. El Salvador verklaarde de volgende dag dat Bitcoin als een legaal betaalmiddel zou worden geaccepteerd.

El Salvador profiteert van prijsdalingen

Ondanks waarschuwingen van het Internationaal Monetair Fonds over de risico’s van het gebruik van Bitcoin als een wettig betaalmiddel, heeft het Midden-Amerikaanse land veel Bitcoin gekocht. Het land kocht bijna altijd BTC tokens bij als er een prijsdaling plaatsvond.

De Salvadoraanse regering heeft haar winsten uitgegeven aan tal van infrastructuurontwikkelingsprojecten sinds de Bitcoin een wettig betaalmiddel werd. De president verklaarde medio oktober dat $4 miljoen van de inkomsten van hun Bitcoin Trust zou worden gebruikt om een nieuw dierenziekenhuis in San Salvador te bouwen. Bukele verklaarde begin november dat het teveel aan Bitcoin Trust gebruikt zou worden om 20 nieuwe scholen te bouwen.

Of de inwoners van het land blij zijn met de enorme BTC aankopen, nu de koers zo hard is gescrasht is de vraag.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht El Salvador koopt 500 Bitcoin te midden van dip verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters