El Salvador nog steeds niet klaar om Bitcoin Bonds te lanceren

De minister van financiën van El Salvador vreest dat de Bitcoin Bonds nog even op zich laten wachten. Onder andere de volatiliteit die Bitcoin momenteel vertoont en de matige koersprestaties, maken het volgens de minister geen goed moment op de obligaties op de markt te brengen. Ondertussen wordt het land ook geconfronteerd met een humanitaire crisis.

De Bitcoin Bonds van El Salvador

Het plan voor de Bitcoin Bonds (obligaties) van El Salvador werd in november 2021 aangekondigd door president Nayib Bukele. Met de verkoop van de obligaties wil El Salvador in totaal 1 miljard dollar ophalen. De helft daarvan zal het aanwenden voor de bouw van “Bitcoin City”. Een stad die Bukele naast een vulkaan wil neerzetten om te profiteren van de vulkanische energie. Niet alleen voor het aandrijven van de stad, maar ook om Bitcoin te minen.

Oorspronkelijk stond de obligatieronde voor maart 2022 op het programma. Maar in een interview in maart, net voor de lancering, kondigde de minister van financiën van het land, Alejandro Zelaya, aan dat de financieringsronde zou worden uitgesteld tot juni of zelfs september 2022. Vanwege de uitspraken van de minister in het eerder aangehaalde interview lijkt het erop dat de Bitcoin Bonds van El Salvador nog even op zich laten wachten. Dat is echter niet het enige probleem waar El Salvador momenteel mee dealt.

Humanitaire crisis in El Salvador

Amnesty International, een non-profit organisatie die opkomt voor mensenrechten, heeft de overheid van El Salvador beschuldigd van grove mensenrechtenschendingen. Onder meer door het arbitrair arresteren van mensen en de slechte behandeling en zelfs mishandeling van gevangenen. Op 27 maart kondigde president Nayib Bukele een zogenaamde State of Emergency (SoE) aan. Dat was volgens Bukele nodig om de georganiseerde misdaad een halt toe te roepen.

Volgens Amnesty International heeft dat voor wetswijzigingen gezorgd die een aantal mensenrechten ondermijnen. Tijdens de SoE zijn in minder dan drie maanden tijd meer dan 35.000 mensen in het gevang gegooid. Daarmee zit 1,7 procent van de bevolking die ouder is dan 18 jaar in de gevangenis. Hetgeen resulteert in overvolle gevangenissen die momenteel op 250 procent van de capaciteit draaien. Ondanks dat blijft Bukele mateloos populair in het land. Volgens de laatste peilingen  is 87 procent van de bevolking nog altijd voor Bukele.

Het bericht El Salvador nog steeds niet klaar om Bitcoin Bonds te lanceren verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters