El Salvador opent een ‘Bitcoin-ambassade’ in de VS

Bitcoin (BTC) verbindt nog meer landen nu de regering van El Salvador een ‘Bitcoin-ambassade’ opent in de Verenigde Staten (VS).

Bitcoin-ambassade in Texas

Op 14 februari heeft Milena Mayorga, de Salvadoraanse ambassadeur in de Verenigde Staten, aangekondigd dat El Salvador zijn Bitcoin-strategie uitbreidt door middel van een partnerschap met de regering van Texas. Het doel van deze intergouvernementele samenwerking is het opzetten van een Bitcoin-ambassade, oftewel een vertegenwoordigingskantoor van El Salvador in Texas. Mayorha zei het volgende:

Tijdens mijn ontmoeting met de assistent-secretaris van de regering van Texas, Joe Esparza, bespraken we de opening van de tweede Bitcoin-ambassade en de uitbreiding van commerciële en economische uitwisselingsprojecten.

De 2 overheden willen samenwerken aan nieuwe projecten om de acceptatie van Bitcoin te bevorderen. El Salvador heeft in 2021 Bitcoin als wettig betaalmiddel aangenomen.

El estado de Texas, nuestro nuevo aliado.

En mi encuentro con el Secretario Adjunto del Gobierno de Texas, Joe Esparza @TXsecofstate, abordamos la apertura de la segunda Embajada #Bitcoin y de ampliar los proyectos de intercambios comerciales y económicos. 🇺🇸🤝🇸🇻 pic.twitter.com/NcmOjeadl6

— Milena Mayorga (@MilenaMayorga) February 14, 2023

De volgende stap in adoptie van Bitcoin

Slechts een paar maanden na de opening van de eerste Bitcoin-ambassade in de zuidelijke stad Lugano in Zwitserland in oktober 2022, heeft El Salvador nu een nieuw Bitcoin-initiatief gelanceerd. De nieuwe samenwerking met de regering van Texas is gericht op het opzetten van een Bitcoin-ambassade in Texas. Het doel is om de acceptatie van Bitcoin te bevorderen door middel van nieuwe gezamenlijke projecten.

Het fenomeen van Bitcoin-ambassades wordt gezien als de volgende stap in de adoptie van Bitcoin door natiestaten en steden, volgens Samson Mow, voormalig Chief Strategy Officer (CSO) van Blockstream. Hij legt uit dat deze initiatieven samenwerking tussen landen impliceren om nieuwe initiatieven te ontwikkelen, zoals allianties tussen plaatsen die Bitcoin hebben geadopteerd. De eerste Bitcoin-ambassade in Lugano is gericht op onderwijs- en onderzoeksinstellingen gerelateerd aan Bitcoin.

Te midden van geruchten dat wetgevers in Texas overwegen een nieuw wetsvoorstel in te dienen waarin wordt opgeroepen tot een “masterplan voor de uitbreiding van de blockchain-industrie”, komt het nieuws dat El Salvador zijn Bitcoin-strategie in Texas uitbreidt. Het doel van dit juridische initiatief is om Texas de crypto-hoofdstad van het land te maken door een reeks maatregelen te introduceren, waaronder belastingvrij winkelen met de top cryptocurrency Bitcoin.

Het bericht El Salvador opent een ‘Bitcoin-ambassade’ in de VS verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters