Elon Musk lacht om dramatische voorspellingen Jim Cramer

Niemand minder dan Elon Musk haalt op Twitter uit naar Jim Cramer, een zelfbenoemd investeringsexpert die regelmatig de headlines haalt vanwege zijn verkeerde voorspellingen. Jim Cramer is de host van het CBNC-programma Mad Money, waar hij regelmatig zijn mening over de financiële markten deelt. Niet lang geleden was hij nog bullish over het Amerikaanse Silicon Valley Bank, dat inmiddels is omgevallen.

Musk haalt uit

Vanwege zijn dramatische voorspellingen is er inmiddels bij wijze van grap een Inverse Cramer ETF begonnen. De ETF lanceerde op 2 maart en doet het sindsdien beter dan de S&P 500. Jim Cramer werd binnen de crypto-gemeenschap al regelmatig in de maling genomen om zijn dramatische voorspellingen, maar nu begint het serieus te worden. Je kunt nu dus letterlijk investeren in een financieel instrument dat het tegenovergestelde van Jim Cramer doet.

Inverse Cramer (oranje) versus S&P 500 (wit). Bron: Tradingview

In het verleden haalde Cramer regelmatig uit naar de Bitcoin-industrie, waardoor hij niet geliefd is binnen de gemeenschap. Om die reden is het voor de crypto-gemeenschap natuurlijk extra leuk als Cramer in de fout gaat en zeker als zijn Inverse Cramer ETF het beter doet dan de S&P 500.

The Force is strong with inverse Cramer

— Elon Musk (@elonmusk) March 16, 2023

Shibetoshi Nakamoto, een Dogecoin-influencer, besloot om op 16 januari bij wijze van grap te roepen dat Jim Cramer goed is in zijn baan. Elon Musk reageerde daarop met: “The Force is strong with inverse Cramer.” Waarmee ook Musk de zogenaamde investeringsexpert voor schut zet.

‘Investeer in Amerikaanse banken’

Een kleine maand geleden riep de CNBC-host zijn kijkers nog op om te investeren in het inmiddels omgevallen Silicon Valley Bank. Ripple’s Chief Technology Officer David Schwartz omschrijft dat als: “waarschijnlijk de slechtst mogelijke investering ooit.”

Afgelopen vrijdag deed Cramer er nog een schepje bovenop door de Federal Republic Bank te tippen als een “hele goede bank.” Enkele dagen later werd bekend dat de bank in lastig vaarwater zat en viel de aandelenkoers met 70 procent naar beneden.

Yes, it’s only been a mere 8 days but $SJIM is already beating S&P 500 by 5 percentage points (and w less vol), not bad for short span, annual eq of 70% vs -65% (and these returns are despite not catching his legendary $SVB call) pic.twitter.com/zRmFFdqHsl

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) March 13, 2023

De situatie was zelfs zo nijpend, dat Federal Republic Bank een reddingspakket van 30 miljard dollar nodig had om er weer bovenop te komen. Ook Eric Balchunas van Bloomberg merkt op dat de Inverse Cramer ETF het in zijn eerste dagen fantastisch doet, ondanks dat het zijn “legendarische Silicon Valley Bank call” niet meepakte.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Elon Musk lacht om dramatische voorspellingen Jim Cramer verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters