Elon Musk: Tesla heeft zijn Bitcoin verkocht vanwege COVID-lockdowns in China

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft vandaag uitgelegd waarom het bedrijf 75 procent (ter waarde van $936 miljoen) van zijn Bitcoins heeft verkocht.

De reden waarom Tesla zijn Bitcoin heeft verkocht

“De reden dat we een deel van ons Bitcoin-bezit hebben verkocht, was dat we niet zeker wisten wanneer de COVID-lockdowns in China zouden verminderen”, zei Musk. “Dus het was belangrijk voor ons om onze kaspositie te maximaliseren, gezien de onzekerheid van COVID-lockdowns in China.”

Hoewel China eind mei de COVID-beperkingen in de meeste grote steden had versoepeld, zorgde een sprong in het aantal positieve corona-gevallen ervoor dat de regering een paar weken later opnieuw strenge regels oplegde. Eerder deze maand werden massale tests en lockdowns doorgevoerd in Shanghai.

Als gevolg hiervan wordt China’s “zero-COVID-beleid” opnieuw op de proef gesteld. Volgens verschillende economen zou een nieuwe golf van infecties kunnen zorgen voor grote economische problemen.

wat leidt tot nieuwe waarschuwingen voor grotere economische tegenwind. Reuters meldde dat de economie van China, wat de op een na grootste economie ter wereld is, in het tweede kwartaal fors is gekrompen.

Tesla staat open om meer Bitcoin te kopen in de toekomst

Tesla legt uit dat het grootste deel van zijn Bitcoin bezit omgezet is naar fiat geld. Ondanks de enorme verkoop zei Musk dat Tesla open staat om extra Bitcoin te kopen in de toekomst.

“Dit moet niet worden opgevat als een oordeel over Bitcoin”, zei hij, en voegde eraan toe dat Tesla geen van zijn Dogecoin heeft verkocht.

Ook zei Musk dat cryptocurrency niet iets is waar het bedrijf veel over nadenkt en dat het slechts een bijzaak is voor het bedrijf. Musk verduidelijkte dat het primaire doel van Tesla is “de komst van duurzame energie te versnellen”.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Elon Musk: Tesla heeft zijn Bitcoin verkocht vanwege COVID-lockdowns in China verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters