Enorme Bitcoin Koersexplosie in aantocht

De populaire pseudonieme analist Altcoin Sherpa vertelt zijn ruim 196.000 volgers op Twitter dat Bitcoin waarschijnlijk in een lange consolidatie-fase zit, die uiteindelijk tot een gigantische koersexplosie kan leiden.

Volgens de analist kan het nog ongeveer acht maanden duren voordat de volgende bullrun begint voor Bitcoin.

We can see on the 1W, all of the EMAs are clumping together and tightening up. This usually means that price is compressing and a big move is coming; it’s also important to see that price is above all of the EMAs and bullish for the first time in a year. Reminds me a bit of 2019

— Altcoin Sherpa (@AltcoinSherpa) July 10, 2023

Bullish op de weekgrafiek

Voor het verdere verloop van 2023 verwacht Altcoin Sherpa wat meer grillige koersactie voor Bitcoin. Op de weekgrafiek constateert de analist echter dat alles er bullish uitziet voor Bitcoin. Daar handelt de digitale munt boven de belangrijkste exponentiële bewegende gemiddelden, net zoals het dat in 2019 deed.

“We kunnen op de weekgrafiek zien dat alle exponentiële gemiddelden samenklonteren en krapper worden. Dit betekent meestal dat de prijs gedrukt wordt en dat er een grote koersbeweging aankomt. Het is ook belangrijk om te zien dat de koers boven al die lijnen handelt en voor het eerst in één jaar weer bullish is”, aldus Altcoin Sherpa.

In de mogelijke maandenlange consolidatie die voor ons ligt kan Bitcoin in een redelijk wijde range handelen. De bovenkant van die range ligt op 40.000 dollar, terwijl de onderkant op ongeveer 15.000 dollar uitkomt. Die laagste koers markeert ook de voorlopige bodem van de afgelopen bearmarkt voor Bitcoin.

Wachten op 2024

De handelaar voorspelt verder dat kleinere rally’s van Bitcoin en altcoins uiteindelijk moeten leiden tot een bullrun, die begin 2024 zou kunnen starten. “Ik denk dat het nog 6 tot 8 maanden duurt voordat we een volledige bullmarkt zullen zien”, aldus Altcoin Sherpa.

There are going to be a lot of strong runs in between now and then but I think that it’s going to be at least another 6-8 months+ before we see any sort of full blown bull market (and possibly even longer). We’ll have mini altszns similar to how it was in 2019…

— Altcoin Sherpa (@AltcoinSherpa) July 10, 2023

Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op een koers van 30.459 dollar. De bulls lijken wat moeite te hebben om definitief door de koers van 31.000 dollar heen te breken, waar de weerstand tot nu toe iedere keer te sterk bleek.

Dat lijkt ook te maken te hebben met de macro-economische omstandigheden, die nog altijd niet helemaal in het voordeel van een nieuwe bullmarkt zijn. Wat dat betreft is het echt een kwestie van geduld en hopen dat de voorspellingen van Altcoin Sherpa voor begin 2024 uitkomen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Enorme Bitcoin Koersexplosie in aantocht verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters