Er heerst opnieuw extreme angst bij Bitcoin investeerders

Er heerst weer extreme angst onder Bitcoin investeerders na de recente koersval, zo blijkt uit gegevens van de Fear and Greed index.

Er heerst angst binnen de crypto wereld

Nu de prijs van de Bitcoin blijft dalen, is de populaire Fear and Greed Index opnieuw in een gebied genaamd ‘extreme angst’ beland. De Fear and Greed index is sinds eind januari niet meer in zo’n slechte staat geweest.

Sinds eind maart bevindt de cryptomarkt zich in een bearmarkt. Op 29 maart lag de Bitcoin prijs nog rond de $48.000, maar sindsdien zit de grootste digitale valuta vast in een enorme dalende trend. Alleen al in april daalde de Bitcoin al met meer dan $10.000 en sloot het de maand af onder de $40.000.

Ook in mei gaat het niet goed. De Bitcoin prijs steeg naar de $40.000 na de laatste FOMC-vergadering, waarin de Fed zei dat het de rente met 50 basispunten zou verhogen in plaats van 75. Die prijsstijging was echter van korte duur. Een dag daarna kelderde de BTC koers tot onder de $36.000. En die situatie verslechterde in de afgelopen 24 uur toen de munt naar zijn laagste prijspunt sinds eind januari zakte van ongeveer $34.000.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Enigszins verwacht, resulteerde deze prijscrash in een verandering in het algemene marktsentiment, zoals blijkt uit de Bitcoin Fear and Green Index. Bitcoin bevindt zich sinds half april in een ‘angstgebied’. De prijsdalingen van de afgelopen tijd dreef de index echter tot ‘extreme angst’. Nu het op 18 staat, bevindt de Index zich in de laagste positie sinds de eerder genoemde daling van eind januari.

BTC Fear and Freed Index – Bron: Alternative.me

Zitten whales achter de BTC koersval?

Maar wat is nou de reden van de koersval van de cryptomarkt? De val is deels te verklaren door de slecht presterende aandelenmarkt, waar de cryptomarkt nog altijd sterk aan is gecorreleerd. Maar sommigen analisten vertellen dat er mogelijk nog een oorzaak is.

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt namelijk dat whales massaal hun Bitcoins verkopen. Deze grote beleggers verkopen hun risicovolle assets om hun posities in aandelen veilig te stellen. Het zou dus goed kunnen dat deze grote investeerders (grotendeels) achter de marktcrash zitten.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Er heerst opnieuw extreme angst bij Bitcoin investeerders verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters