Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022

Door de cryptocrash is het aantal Bitcoin-miljonairs sinds november vorig jaar met meer dan 75% gedaald.

Minder miljonairs en whales

Van meer dan 80.000 Bitcoin-investeerders is hun miljonairstatus ingetrokken vanwege de crash van de cryptomarkt. Op 12 november, slechts enkele dagen nadat Bitcoin zijn hoogste punt ooit van ongeveer $69.000 bereikte, waren er in totaal 108.886 BTC-adressen met een saldo van meer dan $1 miljoen, volgens gegevens van BitInfoCharts.

Op dit moment zijn er naar verluidt slechts 26.284 adressen met een waarde van meer dan $1 miljoen. Dit betekent dat het aantal miljonairs met meer dan 75% is afgenomen gedurende de afgelopen negen maanden.

De dramatische prijsdaling van BTC heeft ook invloed gehad op het aantal whales – degenen die een Bitcoin-wallet met een waarde van meer dan $10 miljoen hebben. Terwijl er in november vorig jaar 10.587 whales waren, zijn het er momenteel slechts 4.342, een daling van 58%.

Meer wholecoiners

Ondanks de daling van het vermogen van voormalige BTC-miljonairs, heeft de bearmarkt meer dan 13.000 nieuwe “wholecoiners” aan de markt toegevoegd. Dit zijn degenen met een wallet die één of meer BTC bevat. Hierdoor komt het totale aantal wholecoiners op iets meer dan 860.000. Deze aanzienlijke piek zou erop kunnen wijzen dat particuliere beleggers grote hoeveelheden BTC verzamelen terwijl de prijzen dalen.

Daarnaast hebben meer dan 250.000 adressen 0,1 BTC ($2.000), of meer toegevoegd aan hun bezit in de afgelopen 20 dagen, volgens gegevens van Glassnode.

Bitcoin is de laatste tijd negatief beïnvloed door een aantal verschillende dingen. De belangrijkste oorzaken zijn toegenomen toezicht door de regelgeving, aanhoudende geopolitieke onrust, stijgende inflatie en renteverhogingen.

Vanwege de toenemende onzekerheid over de stabiliteit van de wereldwijde markten, lijken analisten het erover eens te zijn dat de prijs van risicovolle activa zoals Bitcoin over een langere periode zou kunnen blijven dalen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters