Ethereum & Bitcoin tokens op beurzen nadert laagste punt in 5 jaar

Volgens recente gegevens van Glassnode bevindt de hoeveelheid Ethereum op gecentraliseerde beurzen zich momenteel op bijna het laagste niveau in vijf jaar. Deze daling brengt het totaal aantal Ethereum-tokens op beurzen op 17,8 miljoen, wat gelijk is aan ongeveer 14,85% van het totale beschikbare tokenaanbod op het netwerk.

Wat betekent deze afname?

Het percentage is beduidend lager dan de piek van 30%, die in de zomer van 2020 werd geregistreerd. Deze afname kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, waarbij marktpatronen suggereren dat een uitstroom van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum uit gecentraliseerde beurzen doorgaans als een bullish signaal wordt gezien. Het wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van vertrouwen of optimisme onder beleggers.

Aan de andere kant wordt een toename van de instroom van cryptocurrencies naar de beurzen vaak beschouwd als een bearish indicator. Dit zou kunnen suggereren dat beleggers van plan zijn hun posities te verkleinen door een deel van hun bezit op deze platforms te verkopen. De huidige trends in Ethereum-holdings geven echter een overwegend bullish sentiment in de markt aan.

Ethereum-saldo op exchanges – Bron: Glassnode.

Bij Bitcoin zien we een soortgelijk patroon, waarbij de hoeveelheid BTC-tokens op beurzen is afgenomen tot aantallen die sinds maart 2018 niet meer zijn voorgekomen, net iets boven de 2,23 miljoen BTC.

Waarom halen beleggers hun crypto van beurzen?

Als we de gegevens analyseren wordt duidelijk dat de aanzienlijke daling voornamelijk plaatsvond in november en december 2022, volgend op de ineenstorting van crypto beurs FTX. Gegevens van Glassnode, die het individuele saldo van elke beurs illustreert, bevestigt dat een aanzienlijk deel van deze afname afkomstig was van FTX.

Dit werd gevolgd door een significante uitstroom naar andere prominente beurzen zoals Binance, Kraken en Coinbase, waarschijnlijk als reactie op de angst voor besmetting die door de markt sijpelde. Dit werd ook weerspiegeld in een opmerkelijke toename in de verkoop van hardware wallets van leveranciers zoals Ledger en Trezor.

De meest recente afname van Ethereum-saldi op beurzen in mei ging gelijktijdig gepaard met een toename van de staking. Het aantal gestaakte ETH is gestegen van 19,3 miljoen voor de Shapella-upgrade naar 21,2 miljoen, een verticale sprong sinds begin mei, volgens Nansen’s gegevens.

Het is interessant om op te merken dat het saldo van Bitcoin op de beurzen in dezelfde periode niet evenredig daalde met dat van ETH. Dit suggereert verder dat de staking een significante rol speelde in de afname van de balansen op de beurzen.

Koop Ethereum

Dit doe je op

Het bericht Ethereum & Bitcoin tokens op beurzen nadert laagste punt in 5 jaar verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters