‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop

De Bitcoin koers zit al maanden in het slop en lijkt momenteel op zoek naar een bodem rond de 30.000 dollar. Het grote probleem op dit moment is de onzekerheid vanwege de macro-economische omstandigheden.

De hoge inflatie dwingt centrale banken over de hele wereld om de monetaire duimschroeven aan te draaien. Op 25 mei kwam de Amerikaanse Federal Reserve bijeen om de rentestand van de dollar te bespreken. Tijdens de zogenaamde Federal Open Market Committee (FOMC) meeting van gisteren gaf de belangrijkste centrale bank ter wereld aan dat het de intentie heeft om de rente stapvoets te blijven verhogen.

Extreme angst in de cryptomarkt

Als gevolg van de kwakkelende koersen en de intenties van de Federal Reserve bevindt de cryptomarkt zich al lange tijd in een gevoel van extreme angst. De bekende Crypto Fear and Greed Index zit momenteel in de langste fase van extreme angst sinds de Coronacrash van maart 2020. Momenteel bungelt de Index op een score van 12/100 en is het sentiment niet best.

Crypto Fear & Greed index

Na het verliezen van de 40.000 dollar enkele weken geleden handelt Bitcoin al enige tijd in een nauwe prijsrange. De analisten zijn het er echter niet over eens of een uitbraak naar boven of beneden het meest waarschijnlijke vervolg is voor de koers. Dat heeft er vooral mee te maken dat technische analyse momenteel ondergeschikt lijkt aan de macro-economische omstandigheden die de markt domineren.

Whales kopen weer Bitcoin in

Tussen al het koersgeweld zien de analisten van on-chain analysebedrijf Santiment een interessante ontwikkeling plaatsvinden. Het lijkt er namelijk op dat veel whales deze lage koersen gebruiken om hun posities te vergroten en wat goedkope Bitcoin te scoren. Ten opzichte van drie maanden geleden zijn er 184 extra adressen waar 100 tot 1.000 Bitcoin op geparkeerd staan.

🐳 As #Bitcoin continues treading water at $29.6k, the amount of key whale addresses (holding 100 to 1k $BTC) continues rising after the massive dumping from late January. We’ve historically seen a correlation between price & this tier’s address quantity. https://t.co/SZ7A4WaD29 pic.twitter.com/nDmdGzFAXV

— Santiment (@santimentfeed) May 25, 2022

In januari zagen we van deze entiteiten nog enorme dumps. Nu is de situatie dus compleet omgedraaid en vullen ze hun zakken weer met verse en goedkopere Bitcoin. Interessant is dat er historisch gezien een sterke correlatie is tussen de Bitcoin koers en de hoeveelheid whale-wallets die zich op de blockchain bevinden. Het lijkt weer een indicatie dat we de bodem wellicht gezien hebben.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters