F2Pool: Prijzen voor Bitcoin-mining apparatuur zullen blijven dalen

De prijs van hardware voor cryptocurrency-mining zal waarschijnlijk blijven dalen tijdens de aanhoudende crypto-winter, volgens een directeur van Bitcoin-miningpool F2Pool.

De meerderheid van de grote crypto-miningbedrijven heeft hun zelf geminede Bitcoin verkocht, terwijl een paar bedrijven zoals Marathon, Hut 8 en Hive het nog steeds vasthouden.

Miners verkopen hun Bitcoin

F2Pool ondersteunt 14,3% van het BTC-netwerk en is een van ’s werelds grootste Bitcoin-miningpools. Op dinsdag heeft F2Pool zijn nieuwste update uitgebracht.

Hey #fishfam, the latest Mining Industry News is ready for you, recapping the updates of some big players in June.

📜 Learn about the #Bitcoin mining productions by these companies, their hashrate capacities and more. Check this out!https://t.co/RCpAYNyIoN pic.twitter.com/nKHFQNa6zA

— f2pool 🐟 (@f2pool_official) July 12, 2022

Gefocust op de BTC-miningresultaten van juni 2022, merkte het F2Pool-rapport op dat de meerderheid van de bedrijven zoals Core Scientific ervoor hebben gekozen om hun zelf-geminede Bitcoin onlangs te verkopen.

Bitfarms, een groot Canadees BTC-miningbedrijf, verkocht 3.000 BTC. Dit was bijna 50% van zijn volledige BTC-belang van $62 miljoen. Het doel van deze verkoop was om zijn kredietfaciliteit in juni te verminderen. F2Pool’s directeur van wereldwijde bedrijfsontwikkeling Lisa Liu zei het volgende in het rapport:

Ik heb bijna 10 beursgenoteerde industriële miners bestudeerd en ontdekt dat ze allemaal eerlijk vertellen dat ze zelfgeminede Bitcoins verkopen.

Ze voegde eraan toe dat de opbrengst wordt gebruikt om bedrijfskosten te financieren en kapitaal te laten groeien. Ook is het bedoeld om obligaties voor apparatuur en faciliteitsleningen te verminderen.

Bedrijven houden Bitcoin juist vast

Bovendien zei ze dat een paar beursgenoteerde industriële miners beweerden dat ze zouden vasthouden aan hun HODL-strategie. Dat waren onder meer bedrijven als Marathon, Hut 8 en Hive Blockchain Technologies.

Hive heeft verrassend genoeg geen aanzienlijke schulden, noch heeft het apparatuurfinanciering voor ASIC- en GPU-apparatuur.

– Aldus Liu

De executive zei ook dat de prijs van applicatiespecifieke geïntegreerde circuits (ASIC) miners de afgelopen maanden sterk is gedaald. Begin juni daalde de prijs van ASIC-miners in het midden- en middensegment met 70% ten opzichte van hun all-time high in het bereik van $10.000 tot $18.000.

Op dit moment is Bitmain’s Antminer S19 Pro te koop op Amazon in het bereik van $4.000 tot $7.000. Dit zijn echter gebruikte apparaten. Een gloednieuw apparaat verkoopt nog steeds voor meer dan $11.000. ASIC-prijzen zullen nog verder dalen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat veel nieuwe miners de mijnbouw verlaten, voorspelde Liu:

Ik denk dat de ASIC-prijzen zullen blijven dalen, hoewel ze al snel zijn gedaald sinds het bereiken van de piek. Als eigenaren van apparatuur geen stroom en capaciteit kunnen krijgen tegen een concurrerend prijsniveau, zullen veel nieuwkomers die vorig jaar op de hash-trein zijn gesprongen er waarschijnlijk af worden gegooid.

Liu benadrukte dat een dergelijke situatie het “worst-case scenario” zou zijn, aangezien F2Pool wil dat “elke miner deze koude winter doorkomt”.

Medio juli daalden de inkomsten uit Bitcoin-mining met bijna 80% over een periode van negen maanden. De scherpe daling veroorzaakte een enorme prijsdaling van grafische verwerkingseenheden, die eindelijk betaalbaarder werden na het chiptekort.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht F2Pool: Prijzen voor Bitcoin-mining apparatuur zullen blijven dalen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters