Federal Reserve neemt gas terug met renteverhogingen, wat betekent dit voor Bitcoin?

De Federal Reserve van de Verenigde Staten heeft zojuist een renteverhoging van 25 basispunten aangekondigd. Deze verhoging volgt op een reeks rente verhogingen van 50 tot 75 basispunten die de Federal Reserve in de voorgaande maanden heeft doorgevoerd. Een verhoging van 25 basispunten betekent dus dat de Fed de renteverhoging langzaam aan het afbouwen is.

Bitcoin en de wereldwijde aandelenmarkten lijken positief te reageren op de toespraak van Jerome powell en de verhoging van 25 basispunten. Er is namelijk een mooie groene candle te zien op de uur grafiek van de Bitcoin.

Als gevolg van de toespraak van de Fed steeg de BTC koers in een uur tijd van een dieptepunt van $22.750 naar de huidige prijs van $23.427. Ook de Ether koers laat een mooie prijsstijging zien van meer dan 2,5 procent het afgelopen uur. Polygon en Solana noteren zelfs een koerswinst van meer dan 4 procent in het afgelopen uur.

De Federal Reserve blijft streng

Ondanks dat de Fed de renteverhogingen dus lijkt af te bouwen blijft de commissie inzetten op een inflatiedoelstelling van 2 procent. De voorzetter, Jerome Powell, zei in zijn toespraak dat prijsstabiliteit de basis van de economie is en die kosten wat het kost behouden moet worden. Voortdurende verhogingen zullen gepast zijn om de inflatie terug te brengen naar 2%, zo zei hij.

Powell vertelde vandaag dan ook dat de kans best aanwezig is dat er de komende maanden verdere renteverhogingen in het verschiet liggen. Dat zou niet zo goed nieuws zijn voor de aandelen en crypto koersen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Federal Reserve neemt gas terug met renteverhogingen, wat betekent dit voor Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters