Federal Reserve verhoogt rente met 0,75% – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, heeft zojuist laten weten dat het de rente weer met 75 basispunten zal verhogen om de enorm hoge inflatie tegen te gaan. Bijna alle analisten hadden deze verhoging al voorspelt, maar hoe gaat de Bitcoin koers hierop reageren?

Dit is de vierde keer op rij dat de Federal Reserve de rente met driekwart procent heeft verhoogd. Bijna nooit eerder is deze rente zo snel zoveel verhoogd en dat zorgt voor flink veel kritiek. Verschillende economen vertellen namelijk dat dit agressieve beleid van de Fed de wereldeconomie in een recessie kan drukken.

Wat is de impact op de Bitcoin koers?

De Bitcoin koers heeft in het afgelopen uur gemixte signalen vertoond. De BTC prijs schoot tijdens de persconferentie even omhoog tot 20.800 dollar, maar die prijsstijging hield niet stand. De koers zakte weer in waardoor de BTC koers op het moment van schrijven rond de 20.260 dollar ligt. Dat is 2 procent lager dan een dag eerder.

BTC koers 15 minuten per candle – Bron: Tradingview

Gaat de Fed de rente verhogingen spoedig afbouwen?

Vooraf schreven analisten van de Bank of America in een rapport dat ze verwachten dat de voorzitter de deur zal openen voor een langzamer tempo. Dit is dan ook wat veel investeerders vandaag hoopten te horen uit de mond van Jerome Powell. Dit hebben we hem echter niet horen zeggen. Dat is een tegenvaller voor crypto investeerders. De kans lijkt dus vrij groot dat de Fed ook in december weer een renteverhoging van 75 basispunten zal gaan doorvoeren en dus nog niet zal beginnen met het afbouwen van de rente verhogingen. Dit zou de crypto prijzen opnieuw kunnen schaden.

Al met al is de uitkomst van de FOMC-meeting dus mild-tegenvallend voor de Bitcoin koers en de aandelenmarkt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Federal Reserve verhoogt rente met 0,75% – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers? verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters