Fidelity: Bitcoin is ondergewaardeerd en oververkocht

Bitcoin is goedkoper dan het lijkt, zo vertelt Jurrien Timmer, directeur van global macro bij Fidelity Investments. Ook zegt hij dat de Bitcoin op dit moment oververkocht en ondergewaardeerd is.

De belegger legde gisteren op twitter uit dat de prijs-tot-netwerkverhouding zich op het niveau bevindt dat voor het laatst werd gezien in 2013 en 2017. De prijs-tot-netwerkverhouding wordt gebruikt om aan te geven of aandelen onder/overgewaardeerd zijn. Als de ratio hoog is, suggereert het dat een actief overgewaardeerd is en vice versa. Aangezien de Bitcoin prijs zich op het niveau bevindt dat voor het laatst werd gezien in december 2020, concludeert Timmer dat BTC ondergewaardeerd is.

Vervolgens plaatste hij een grafiek van het aantal Bitcoin adressen ten opzichte van de marktkapitalisatie en zei: “De prijs ligt nu onder de netwerkcurve.”

Is BTC cheaper than it looks? If we consider a simple “P/E” metric for BTC to be the price/network ratio, then that ratio is back to 2017 and 2013 levels, even though BTC itself is only back to late 2020 levels. Valuation often is more important than price. /THREAD pic.twitter.com/6XMPrtRUzF

— Jurrien Timmer (@TimmerFidelity) June 15, 2022

Zwakke handen verkopen hun Bitcoin aan sterke handen

Timmer ging verder en verwees naar een statistiek van Glassnode genaamd de ‘dormancy flow indicator’. Hierop wordt duidelijk dat de Bitcoin oververkocht is.

Deze statistiek toont de waarde van de Bitcoin door de prijs te vergelijken met het bestedingspatroon van gebruikers. En, volgens Glassnode wijst de lage ‘dormacy flow’ erop dat er een verhoogd optimisme is onder langetermijn investeerders.

Op dit moment bevindt de indicator zich op het niveau dat voor het laatst in 2011 werd gezien, wat betekent dat korte termijn investeerders hun Bitcoin verkopen aan lange termijn investeerders.

Op donderdag gaf de Bitcoin Fear and Greed Index aan dat er ‘extreme angst’ op de markt heerst. Dit niveau werd voor het laatst gezien in het derde kwartaal van 2019. Dergelijke tijden werden vaak gezien als goede koopmogelijkheden. Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy is een van degenen die geloven dat het nu een goed moment is om Bitcoin te kopen. Voor hem blijft BTC, ondanks prijsvolatiliteit, zeer waardevol.

Alles lijkt er dus op te wijzen dat de ‘zwakke handen’ verkopen aan de ‘sterke handen’.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Fidelity: Bitcoin is ondergewaardeerd en oververkocht verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters