Gaat de Bitcoin ooit weer $60K waard worden?

Bitcoin is extreem volatiel geweest de afgelopen maanden. De prijs steeg in november 2021 nog tot boven de $69.000, maar is 8 maanden later terug gezakt tot onder de $20.000.

De koersval heeft een groot aantal beleggers teleurgesteld. Anderen noemde de correctie ‘gezond’ omdat het de mogelijkheid geeft aan investeerders om op een goed punt in te stappen. Het is in ieder geval zo dat alleen de investeerders die écht vertrouwen in de digitale valuta over zijn gebleven. Dit kan een sterke basis vormen voor komende winsten.

In dit artikel vind je een korte samenvatting van de huidige situatie en beantwoorden we de vraag of Bitcoin ooit weer meer dan $60.000 waard kan worden.

De opkomst en ondergang van de Bitcoin koers

Bitcoin was in het begin maar een fractie van een cent waard, maar begon al snel aan een indrukwekkende opmars. In 2010 steeg de Bitcoin koers voor het eerst tot $0,09 en sindsdien is de groei gestaag doorgegaan. De munt werd door Satoshi Nakamoto gemaakt als afdekking tegen inflatie en als een manier om volledige controle over je eigen geld te hebben.

Op het begin geloofden weinig mensen in de digitale munt, maar langzaam maar zeker werden de positieve punten van de Bitcoin steeds meer zichtbaar. Het duurde dan ook niet al te lang totdat de digitale valuta de aandacht trok van economen en financiële expert. Dit was het punt dat de Bitcoin prijs echt omhoog begon te schieten.

De historie van de Bitcoin prijs – Bron: Investopedia

We springen vooruit naar mei 2017. Toen steeg de Bitcoin koers tot een historisch hoogtepunt van $20.000. Echter, vlak daarna zakte de koers hard in januari 2019 lag de prijs nog maar op $3.200. Veel mensen verklaarde de Bitcoin dood, maar niets bleek minder waar. In 2020 begon de koers weer te stijgen waardoor de prijs op december 2020 een hoogtepunt van $29.000 bereikte. Bitcoin bleef vanaf dat punt doorstijgen en bereikte in november 2021 zijn hoogste punt ooit van $68.991.

Echter, vlak na het bereiken van zijn ATH vond er een enorme koersval plaats. De prijs bleef maar dalen, waardoor de BTC koers op het moment van schrijven nog ‘slechts’ $20.000 waard is.

Er zijn verschillende redenen voor de val van de Bitcoin, waaronder de slecht presterende aandelenmarkten, een stijging van de inflatie, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en cryptoprojecten die om zijn gevallen. Deze onzekerheid heeft geleid tot een verminderd vertrouwen in de markt vanwege toegenomen verliezen.

Zal de Bitcoin prijs weer gaan stijgen?

Er zijn veel verschillende opvatting over de vraag of de Bitcoin koers weer zal stijgen, of juist nog verder zal dalen. De ene groep vertelt dat investeren in de Bitcoin ongetwijfeld gaat zorgen voor verlies. De andere groep ziet BTC juist als de toekomst van de moderne financiën.

Een bekende auteur, genaamd Robert Kiyoaski, verwacht dat er geen toekomst is voor de grootste digitale munt ter wereld. Hij denkt dat de koers in een niet al te lange tijd zal dalen tot $1.100. Ook zeggen sommige analisten dat Bitcoin te vervuilend is voor het milieu, en dat als hier niks aan gedaan wordt de wereld zich spoedig tegen de munt zal keren.

Aan de andere kant zegt de oprichter van Token Metrics, Ian Balina, dat de Bitcoin koers de $100.000 zal overschrijden. Volgens haar is de huidige correctie normaal voor een opkomende asset. Ze vertelt dat de kans vrij groot is dat de prijs spoedig weer zal stijgen, zeker als de macro-economische factoren weer verbeteren.

Ook grote financiële instellingen zoals J.P. Morgan en Bloomberg voorspellen dat de prijs tot boven de $100.000 zal stijgen. Welke van de twee kampen gelijk gaat krijgen zal in de toekomst duidelijk worden.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Gaat de Bitcoin ooit weer $60K waard worden? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters