Gaat FTX 3,4 miljard dollars aan crypto dumpen?

Deze week werd voor een deel gekenmerkt door het nieuws dat FTX, de beruchte cryptobeurs die in november 2022 implodeerde, van plan is om 3,4 miljard dollar aan crypto te liquideren. Vooral voor Solana lijkt dat een probleem te vormen, omdat FTX voor 685 miljoen dollar aan Solana bezit.

Bullish news for #ETH and #SOL seems to be overshadowed by fear-driven market dynamics. Despite positive news about Visa and a potential spot ETH ETF, FTX’s impending $3B liquidation could be dictating market movement.

— IntoTheBlock (@intotheblock) September 9, 2023

Grote dump bleef uit

Ondanks dit dramatische nieuws over FTX bleef een echte koersdump uit. Zou het kunnen dat we op een punt zijn dat zelfs slecht nieuws de koersen niet meer verder omlaag kan drukken? Over het algemeen is dat een heel bullish teken.

Uit de bij de Amerikaanse rechtbank gedeponeerde documenten blijkt dat FTX van plan is om de miljarden dollars aan crypto in zogenaamde tranches te verkopen.

Dat betekent dat ze hun gigantische vermogen in delen zullen verkopen. De omvang van die delen is ook al bekend, dat zal namelijk tussen de 100 en 200 miljoen dollar aan crypto per verkoopactie betreffen.

Overigens bestaat het ‘vermogen’ ook voor 529 miljoen dollar aan FTT, de beurstoken van FTX. Het is nog maar de vraag of ze die tokens echt kwijt kunnen tegen die waarde. Probeer daar immers maar eens een koper voor te vinden.

Niet alleen maar bearish

Het nieuws is op dit moment (gelukkig) niet alleen maar bearish. Onder de donkere wolk van FTX komt K33 Research namelijk met een interessant rapport. Hierin suggereren zij dat de markt momenteel de impact van de potentiële komst van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF lijkt te onderschatten.

K33 Research gelooft niet dat de markt deze impact een beetje onderschat, maar ze noemen zelfs het woord “dramatisch” in hun onderzoek.

Het enige hobbeltje op de weg is natuurlijk de daadwerkelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse toezichthouder. Daar lijkt op dit moment nog even geen sprake van, maar dat kan de komende maanden natuurlijk plotseling veranderen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Gaat FTX 3,4 miljard dollars aan crypto dumpen? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters