Kraken

Kraken is in 2011 opgericht.

Historie en oprichting van Kraken

Kraken is opgericht in 2011 en is een van de oudste cryptocurrency exchanges die op de markt zijn. Het bedrijf is opgericht met de missie om het gemakkelijker te maken voor mensen om toegang te krijgen tot de wereld van cryptocurrency en om het traditionele financiële systeem te decentraliseren. Kraken is gevestigd in San Francisco en is één van de meest populaire exchanges onder crypto traders.

Missie en visie van Kraken

De missie van Kraken is om een ​​open, transparante en eerlijke financiële wereld te creëren die is gebaseerd op blockchain technologie. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat de crypto-industrie toegankelijker wordt voor iedereen, ongeacht hun achtergrond en technische kennis. Kraken wil ook het vertrouwen van de consument vergroten door de hoogste standaard van beveiliging en privacy te bieden.

Gebruikersvriendelijke interface

Kraken beschikt over een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken interface, waarmee gebruikers eenvoudig cryptocurrency’s kunnen kopen, verkopen en ruilen.

Breed scala aan cryptocurrency-ondersteuning

Kraken ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple en vele anderen.

Veelzijdige handelsopties

Kraken biedt verschillende handelsopties, waaronder spot- en margetrading, en staat gebruikers toe om de meest uitgebreide en efficiënte strategieën te ontwikkelen en uit te voeren.

Lage transactiekosten

Kraken hanteert lage transactiekosten, waardoor het voor gebruikers mogelijk is om op een kosteneffectieve manier te handelen.

Crypto-naar-crypto-handel

Kraken biedt gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrency te verhandelen voor andere cryptocurrencies. Het platform biedt ondersteuning voor een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, XRP, en nog veel meer.

Staking en lending

Kraken biedt ook staking en lending functionaliteiten voor gebruikers die hun cryptocurrencies willen vasthouden en passief inkomen willen verdienen. Met staking kunnen gebruikers beloningen verdienen voor het bijdragen aan het beveiligen van een bepaalde blockchain, terwijl met lending kunnen gebruikers geld lenen tegen rente.

Decentralized exchange (DEX)

Kraken biedt ook een decentrale exchange-oplossing aan, bekend als DEX, die gebruikers de mogelijkheid biedt om cryptocurrency te verhandelen zonder dat er een centrale partij betrokken is. Hierdoor is de gebruiker in controle over zijn eigen fondsen en transacties.

Kraken Launchpad

Kraken Launchpad is een platform voor het lanceren van nieuwe cryptocurrencies en tokens. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om te investeren in nieuwe projecten en een potentiële waardestijging te realiseren.

Veiligheid en beveiliging van Kraken

Kraken beschikt over een tweefactorauthenticatie-systeem voor de verificatie van gebruikers. Hierdoor wordt de beveiliging van de gebruikersaccounts verhoogd.

Kraken maakt gebruik van beveiligingsmaatregelen om de fondsen van haar gebruikers te beschermen. De exchange houdt de grootste deel van de cryptocurrency-reserves op offline opslagplaatsen, wat de risico’s van hacks verkleint.

Kraken volgt strikt het beleid voor anti-witwasregels (AML) en kentekenregistratie (KYC). Hierdoor garandeert de exchange de transparantie en integriteit van haar transacties, en voorkomt ze mogelijke fraude en illegale activiteiten.

Conclusie

Kraken is één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, met een rijke historie en een duidelijke missie en visie. Het bedrijf biedt gebruikers een gebruiksvriendelijke interface, een breed scala aan cryptocurrency-ondersteuning, veelzijdige handelsopties en lage transactiekosten. Kraken heeft toepassingen voor crypto-naar-crypto-handel, staking en lending, decentralized exchange (DEX) en het Kraken Launchpad. De beveiliging van Kraken wordt verzekerd door middel van tweefactorauthenticatie (2FA), fondsbeveiliging en het beleid voor anti-witwasregels. Met zijn innovatieve producten en diensten en een positieve toekomstperspectief voor zowel Kraken als de crypto-industrie als geheel, blijft Kraken een toonaangevende speler in de markt.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters