Geen Bitcoin koers van 100.000 dollar voor de halving van 2024

Als je het aan Bitcoin-investeerder en auteur Jesse Myers vraagt, dan is het uitgesloten dat Bitcoin voor de halving van 2024 een koers van 100.000 dollar op de borden zet. In een nieuwe tweet van 15 augustus legt Myers uit dat de markt de halving post factum (nadat deze heeft plaatsgevonden) zal inprijzen.

#Bitcoin won’t surge to $100k before the next halving…

Because the Efficient Market Hypothesis (EMH) is wrong.

Instead, the market will price-in the changed reality over the 12-18 months post-halving.

— Jesse Myers (Croesus 🔴) (@Croesus_BTC) August 14, 2023

Geen koersexplosie Bitcoin voor de halving

Die analyse van Myers staat haaks op de mening van sommige andere analisten. Er zijn ook analisten die denken dat Bitcoin voor de halving al aan een nieuwe bullmarkt kan beginnen en dus zelfs een nieuwe all-time high op de borden kan zetten. De vorige all-time high ligt immers op 69.000 dollar.

BITCOIN to $100k. Saying for years gold&silver GOD’S money. BITCOIN peoples $. Bad news IF stock & bond market crash gold&silver skyrocket. WORSE NEWS IF world economy crashes BC $1 million Gold $ 75K silver to $60k. SAVERS of FAKE US $ F’d. DEBT too high. Mom, Pop & kids in…

— Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) August 14, 2023

Zij baseren die mening op het feit dat iedereen nu weet wat het effect van de halving op de Bitcoin koers is. Om die reden zouden veel mensen hun Bitcoin volgens hen nu voor de halving inkopen, waardoor de prijsexplosie mogelijk een stuk eerder zal komen.

Jesse Myers verwacht dat Bitcoin zich op precies dezelfde wijze zal gedragen als de afgelopen 14 jaar. Dat zou betekenen dat we pas 12 tot 18 maanden na de halving vuurwerk zullen zien voor de koers. “Bitcoin zal niet naar 100.000 dollar stijgen voor de volgende halving”, zo vat Myers zijn verhaal samen.

Wanneer krijgt Bitcoin zijn volgende all-time high?

Na de vorige drie halvings voor Bitcoin duurde het maximaal 240 dagen voordat de koers een nieuwe all-time high bereikte ten opzichte van de Amerikaanse dollar. “Het is allemaal heel voorspelbaar. De nieuwe all-time high zal kort na de halving van 2024 plaatsvinden. Momenteel zitten we in een accumulatie-fase”, aldus Stockmoney Lizards, die zich aansluit bij Myers.

#Bitcoin

It is all very predictable. New all time high will occur shortly after Halving in 2024.

Accumulation phase. pic.twitter.com/SIKyA0Jbwr

— Stockmoney Lizards (@StockmoneyL) August 6, 2023

Na de volgende halving zakt de beloning voor miners voor het produceren van een nieuw blok van 6,25 naar 3,125 Bitcoin. Dat betekent dus dat de productie van nieuwe Bitcoin (en daarmee de inflatie) halveert.

Wat is jouw verwachting; zullen we voor de halving van 2024 al een nieuwe all-time high zien voor Bitcoin? De theorieën daarover zijn op zijn minst interessant te noemen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Geen Bitcoin koers van 100.000 dollar voor de halving van 2024 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters