Geen recessie meer door gigantische bullmarkt aandelen, zo stelt Jim Cramer

CNBC-verslaggever Jim Cramer is ervan overtuigd dat een recessie niet langer op tafel ligt voor de Amerikaanse economie, omdat veel grote beursgenoteerde bedrijven op dit moment fantastische resultaten laten zien. In een nieuwe aflevering van CNBC’s Mad Money, zegt Cramer dat de aandelenmarkt nog altijd sterk oogt, zelfs na de kleine terugval op donderdag die volgens hem werd gedreven door de renteverhoging van de Federal Reserve.

Binnen de Bitcoin-gemeenschap heeft Cramer een discutabele reputatie, omdat hij erom bekendstaat vaak mis te zitten met zijn voorspellingen.

Geen recessie meer?

In zijn programma voor CNBC zegt Cramer dat hij de Amerikaanse economie niet meer ziet krimpen als de beursgenoteerde bedrijven zo goed blijven presteren, “ongelooflijk goed”, zo roept Cramer.

“Ik wil niet dat jij het geloof in deze fantastische bullmarkt verliest. Zelfs als de markt vlamt kunnen aandelen zakken. Dat hoort er gewoon bij. We kunnen altijd slechte dagen hebben”, aldus een zeer optimistische Cramer.

Voor de analist voelt deze kleine terugval niet als het begin van ellende. “Als je onthoudt dat een recessie niet meer op de horizon staat, dat moeten we geloven, en veel bedrijven het fantastisch doen, dan is het kopen van aandelen als ze zakken een rationeel besluit”, zo gaat de analist verder.

Dit is pas het begin

Cramer stelt in zijn programma dat de opmars van de beurs van dit jaar hem herinnert aan een periode van 40 jaar geleden. Volgens de analist zullen de sterke fundamentele cijfers van beursgenoteerde bedrijven de koersen naar hogere hoogten blijven. stuwen, ondanks het strenge beleid van de Amerikaanse centrale bank.

“Voor het eerst sinds de jaren 80 van de vorige eeuw tot het midden van de jaren 90 hebben we veel legitieme aandelen van bedrijven met fantastische balansen en vooruitzichten die het goed doen.

Sinds die periode hebben we niet zoveel aandelen van hoge kwaliteit gehad die goed presteerden. […] Mensen verdienden veel geld. Dat was een fantastische periode zonder recessie. We zien nu weer zoiets gebeuren en worden elke dag voorzien van sterke cijfers, zelfs op het moment dat de Federal Reserve de boel probeert te temmen”, zo sluit Cramer zijn relaas af.

Zou dit dan het moment zijn waarop de markt instort? Cramer heeft de neiging om op het verkeerde moment de verkeerde dingen te zeggen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Geen recessie meer door gigantische bullmarkt aandelen, zo stelt Jim Cramer verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters