‘Gefeliciteerd met het overleven van de langste Bitcoin-bearmarkt ooit’

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe laat via Twitter (of X) weten dat hij vermoedt dat de langste bearmarkt ooit van Bitcoin voorbij is. Voor de komende één tot twee jaar verwacht hij grote rendementen voor mensen die hun munten hebben aangehouden. “Als je nog steeds in de cryptomarkten zit, gefeliciteerd”, aldus Van de Poppe.

If you’re still in the #crypto markets, congratulations.

You’ve survived two years of extended bear market, the longest in the history of Bitcoin and you’re still investing.

They’ll call you lucky in 1-2 years time, but they don’t know the effort you’ve put into it.

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) August 31, 2023

Langste bearmarkt ooit

“Je hebt twee jaar van een verlengde bearmarkt overleefd, de langste in de geschiedenis van Bitcoin en je bent nog steeds aan het investeren. Ze zullen je over 1 tot 2 jaar een geluksvogel noemen, maar zullen niet weten hoeveel werk je erin stopte”, aldus Van de Poppe.

Volgens de analist was dit de langste bearmarkt in de relatief korte geschiedenis van Bitcoin. In een lange publicatie bespreekt Van de Poppe het vraagstuk van het einde van de bearmarkt.

Nu Bitcoin boven de 27.000 dollar handelt, is daarmee de laatste correctie voorbij? “Het zou zomaar kunnen. We zijn uit een kleine range gebroken en moeten hierboven blijven om een nieuwe reeks van liquidaties te voorkomen”, aldus Van de Poppe.

Inmiddels zijn we een kleine 48 uur verder en handelt de Bitcoin koers op 25.981 dollar en staan we op een daling van 4,68 procent voor de afgelopen 24 uur. De laatste correctie moest dus nog komen.

Wat nu voor Bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk wat het volgende station blijkt voor Bitcoin. Gisteren zat iedereen nog in een positieve stemming en daar lijkt momenteel al weinig meer van over. “Ik zou het niveau van 26.800 dollar aanwijzen als cruciaal, daar willen we niet onder breken. […] In dat scenario zijn mijn biedingen op 24.800 tot 25.200 dollar nog steeds logisch”, aldus Van de Poppe.

Nu moeten we ons dus blijkbaar alsnog op die range focussen, omdat de Bitcoin koers vannacht dus stevig gedaald is met bijna 5 procent.

Zo zie je maar dat de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niet betekent dat alle problemen meteen voorbij zijn.

Het macro-economische plaatje is nog altijd behoorlijk duister, waardoor dalingen de meest logische volgende stap waren voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht ‘Gefeliciteerd met het overleven van de langste Bitcoin-bearmarkt ooit’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters