Generatiekloof Peter Schiff: vader overtuigd van goud, zoon wil juist bitcoin

Peter Schiff maakt er geen geheim van graag te investeren in goud om zijn vermogen te laten groeien. Bovendien is hij berucht om zijn haat naar Bitcoin. Dat is wat hij op Twitter duidelijk laat merken. Peter gooit er nog een schepje bovenop: in een tweet van 10 maart geeft hij openlijk toe dat zijn zoon Spencer al zijn geld in Bitcoin inlegt.

Beroemd om zijn vermogen en berucht om kritiek op BTC

Voor wie hem nog niet kent: Peter Schiff is een investeerder, mediapersoonlijkheid en auteur van meerdere boeken over de macro-economie. Hij beheert zijn eigen beursgenoteerde bedrijf en heeft daarmee een vermogen van 70 miljoen dollar opgebouwd. Ook is hij regelmatig te gast in media-shows. In zowel de media als op social media beveelt hij iedereen aan te investeren in goud.

Hoewel Peter (waarschijnlijk) fantastisch werk doet en het zeker geen slecht advies is om in goud te investeren, lijken zijn positieve intenties naar de achtergrond te verdwijnen. Dit heeft alles te maken met zijn kritiek op Bitcoin. Sinds 2013 spuwt hij zijn gal als het gaat om cryptomunten. Eén ding is zeker: Peter Schiff is een echte volhouder. Hoe pijnlijk dat kan zijn, lees je in onderstaand overzicht.

Bron: Blockchaincenter

En als je deze tweets plot op de bitcoin koers, dan wordt het beeld nog duidelijker (of pijnlijker).

Bron: Blockchaincenter

Botsing tussen vader en zoon vanwege Bitcoin

Na een lange lijst van Bitcoin hatende uitspraken, lijkt dedag des oordeels te zijn aangebroken voor Peter. Zijn bloedeigen zoon Spencer zet al zijn vermogen in op Bitcoin. Opnieuw laat Peter via Twitter weten hier niet zo blij mee te zijn. En dat is nog zacht uitgedrukt:

Vrij vertaald: ‘Mijn zoon Spencer ging all in op Bitcoin na de laatste daling onder de 50.000 dollar. Zijn portfolio is nu 100% Bitcoin. Hij heeft de laatste zilveraandelen verkocht om zijn cash te verhogen. Als mijn zoon zo gehersenspoeld is, stel je voor hoe kwetsbaar de meeste kinderen zijn. Zijn HODL zal oneindig zijn tot de bubbel klapt.’

Anthony Pompliano reageert op de tweet dat er dan eindelijk iemand in de familie is die dit jaar rijker zal worden. Verder laat Schiff weten dat hij zijn zoon niet redt als hij spreekwoordelijk op zijn bek gaat met zijn investering in Bitcoin. Spencer wordt onterfd voordat hij nog meer van zijn zuurverdiende vermogen in Bitcoin steekt: 

Is Peter Schiff echt zo koppig?

Is Peter Schiff echt zo koppig dat hij niet van zijn pad is af te wijken of zit er een strategie achter de Bitcoin-hatende tweets? Op verschillende fora is te lezen dat Peter Schiff een scam is die zich hoe dan ook inleest over geld- en vermogenskwesties. Verder is het goed mogelijk dat vader bijdroeg aan de beslissing van zijn zoon. Voor de 18e verjaardag van Spencer  in augustus vorig jaar kocht hij zelfs Bitcoin-cadeaus.

Als het wel waar is wat Peter zegt, dan is het waarschijnlijk een gevalletje generatiekloof. Elke generatie heeft zo zijn eigen ideeën over wat goed is om in te investeren. Een andere reden kan zijn dat Peter geen zin heeft om zich in Bitcoin te verdiepen. In 2019 beweerde hij dat de koers nooit op 50.000 dollar terecht zou komen.

De wereld weet inmiddels beter.

The post Generatiekloof Peter Schiff: vader overtuigd van goud, zoon wil juist bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters