Geruchten over faillissement Genesis sturen Bitcoin naar nieuw dieptepunt

Enkele dagen nadat Gemini Earn de opnames moest pauzeren als gevolg van de problemen bij FTX, is een faillissement voor Genesis Global Trading ook een reële optie. Genesis Global Trading is op zoek naar 1 miljard dollar aan kapitaal. Als dat niet lukt, dan is het mogelijk dat ook zij over de kop gaan, zo weet Bloomberg te melden.

Hulp van Binance?

The Wall Street Journal, een grote financiële krant uit de Verenigde Staten, deelt dat Genesis ook bij Binance aanklopte voor hulp. Binance weigerde te investeren vanwege belangenverstrengeling. Het lijkt erop dat dit nieuws Bitcoin naar het nieuwe dieptepunt van 15.480 dollar stuurde. De laagste koers die Bitcoin in twee jaar tijd op de borden zette.

BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

“We hebben geen plannen om ons faillissement nu aan te vragen”, zo laat een vertegenwoordiger van Genesis tegenover Bloomberg weten. “Ons doel is om de huidige situatie op te lossen, zonder dat het nodig is om ons faillissement aan te vragen. Genesis blijft in gesprek met de crediteuren om de voor elkaar te krijgen”, zo spreekt de vertegenwoordiger.

Coindesk en Genesis

Interessant is dat bedrijven als Coindesk en Genesis onder hetzelfde moederbedrijf vallen. Zij zijn allebei onderdeel van de Digital Currency Group. Dat bedrijf beheert ook de Grayscale Bitcoin Trust. Het Bitcoin-fonds van Grayscale waar ruim 600.000 Bitcoin inzitten. Het gaat hier dus niet om een kleine jongen. Als Genesis omvalt en daarmee andere bedrijven binnen het portefeuille aansteekt, dan kan dat weleens grote problemen opleveren.

Het is daarom te hopen dat het blijft bij speculatie en dat ze een manier vinden om de operaties voort te zetten. Verder is het een vreemde situatie dat een beursplatform met zoveel gebruikers er niet in slaagt om winstgevend te zijn. Het zou een goede zaak zijn als het na de ellende bij FTX klaar is met het gokken met fondsen van gebruikers. 

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Geruchten over faillissement Genesis sturen Bitcoin naar nieuw dieptepunt verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters