Glassnode: ‘Alle on-chain indicatoren wijzen op einde bearmarkt’

De Bitcoin koers is het jaar 2023 fantastisch begonnen, maar zit momenteel in een kleine dip. Volgens de heren en dames van het on-chain analysebedrijf Glassnode hoeven we ons echter nergens zorgen over te maken. Alle belangrijke on-chain indicatoren die zij volgen wijzen er namelijk op dat de bearmarkt voorbij is.

Belangrijke veranderingen

In de bovenstaande YouTube-video geeft het team van Glassnode toe dat je op basis van on-chain analyse nooit met zekerheid kunt stellen dat een bearmarkt voorbij is. Er is echter een handjevol belangrijke indicatoren dat suggereert dat de markt op dit moment fundamenteel aan het veranderen is.

Het analysebedrijf zegt bijvoorbeeld dat Bitcoin erin geslaagd is om boven zijn Realized Price en 200-daagse bewegende gemiddelde is gebleven gedurende het grootste deel van 2023.

De Realized Price is de gemiddelde koers waarvoor alle Bitcoin voor het laatst van eigenaar zijn gewisseld. Vaak vormt deze lijn een goede weerstand, omdat mensen niet snel geneigd zijn om Bitcoin rond hun inkoopprijs te verkopen.

Verder ziet Bitcoin op dit moment een behoorlijke stijging van het momentum in de activiteit op het netwerk volgens Glassnode. Het aantal actieve adressen zit in de lift en ook de druk op de transactiekosten neemt toe, wat meestal een bullish teken is voor de koers.

Handelaren nemen winst

Daarnaast constateert Glassnode dat handelaren op dit moment hun winst nemen, wat over het algemeen een teken is van een gezonde situatie als het de markt lukt om dat te absorberen zonder gigantische koersdalingen. Verder lijkt er een positieve balans te zijn in het voordeel van lange termijn holders.

Ook dat is een indicatie dat de bearmarkt inmiddels voorbij is. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 28.171 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een min van 2,57 procent op de borden. Voor de laatste zeven dagen gaat het zelfs om een daling van 8,60 procent.

Dat zijn geen getallen waar wij als Bitcoiners enorm vrolijk van worden, maar je kunt van een potentiële bullmarkt niet verwachten dat deze de koersen in een rechte lijn richting een all-time high stuurt. Meestal zie je dat mensen onderweg ook hun winst nemen of de stijgingen gebruiken om uit te stappen na een lange periode van verliezen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Glassnode: ‘Alle on-chain indicatoren wijzen op einde bearmarkt’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters