Glassnode: ‘Meer dan 1 miljoen adressen met tenminste 1 Bitcoin’

Het aantal adressen op de Bitcoin blockchain dat tenminste één hele Bitcoin bezit is over de magische grens van één miljoen stuks gegaan. Deze mijlpaal werd volgens Glassnode bereikt op 13 mei. Dat laat zien dat er steeds meer mensen op de blockchain zijn die Bitcoin verzamelen en erin slagen om één hele Bitcoin bij elkaar te kopen.

Koop de dip!

Het lijkt er vooral op dat deze groep met Bitcoiners profiteerde van de koersval van ruim 65 procent van het afgelopen jaar. De meest opvallende stijging in het aantal wallets met tenminste één Bitcoin vond plaats tijdens een koerscrash in juni en tijdens de implosie van FTX in november 2022.

In totaal zijn er vanaf begin februari 190.000 Bitcoiners bijgekomen die één hele munt bezitten. We noemen dat soort investeerders in vakjargon ook wel wholecoiners.

“Buy when there is Blood in the streets.”

📉$25.8k still remains a possibility, as indicated by the options market

🔮 Confident in our mid-term outlook of $35k as external pressures subside.

💼 Market pricing Fed pause in June, no rate cut – optimal for the run to $35k for… pic.twitter.com/xBnIyHK5A0

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) May 12, 2023

Negentropic, de mede-oprichter van Glassnode, vertelde aan zijn ruim 54.000 volgers op Twitter dat het beste moment om Bitcoin te kopen het moment is waarop het bloed door de straten vloeit. In principe is dat een oude wijsheid uit de investeringswereld, die altijd wel opgaat.

1 miljoen investeerders?

Het is zonder twijfel een mooie mijlpaal voor Bitcoin, maar wat we ook niet moeten vergeten is dat het redelijk eenvoudig is om meerdere wallets aan te maken. Die 1 miljoen wallets hoeven dus niet per se van 1 miljoen mensen te zijn. Sterker nog, de kans is groot dat het om een stuk minder dan 1 miljoen mensen gaat.

Veel investeerders hebben meerdere Bitcoin-adressen en andere adressen behoren toe aan grote financiële instellingen zoals beurzen. De meeste beursplatformen zullen al meerdere adressen bezitten.

Aan de andere kant zijn er ook veel investeerders die enkel en alleen via de beurzen beleggen. Die worden dan weer niet meegeteld in de score die we in dit artikel belichten.

Het is op de blockchain immers niet mogelijk om ook alle accounts bij de beurzen mee te tellen. Uiteindelijk is alleen de blockchain te vertrouwen, dat maakte bijvoorbeeld ook dat het voor FTX mogelijk was om te sjoemelen op hun beursplatform.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Glassnode: ‘Meer dan 1 miljoen adressen met tenminste 1 Bitcoin’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters