Glassnode ziet zwakte voor Bitcoin en Ethereum

Het optimisme rondom de overwinning van Grayscale in de Bitcoin ETF-rechtszaak op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verdwijnt langzaam uit de markt, zo stelt het on-chain analyseplatform Glassnode. Afgelopen week sprong de Bitcoin koers omhoog na het goede nieuws, maar inmiddels is het bearish sentiment weer helemaal terug en bungelt de koers op 25.754 dollar.

Wat kunnen we de komende periode verwachten?

Dalende koersen op komst

In een nieuw rapport kijkt Glassnode onder andere naar de derivatenmarkt en stelt het dat we in ieder geval bij Ethereum zien dat het optimisme van de Grayscale-overwinning niet voldoende is om de koersen te ondersteunen.

Het matige volume op Ethereum-derivaten suggereert dat investeerders momenteel naar andersoortige investeringen kijken.

Voor Ethereum-opties blijft het volume een beetje plakken, terwijl futures nog altijd in een daling zitten. Alles bij elkaar constateert Glassnode dat investeerders momenteel huiverig zijn om meer risicovolle altcoins te kopen in de crypto-wereld, ondanks het optimisme van de afgelopen weken.

Optimisme was van korte duur

“Het initiële optimisme rondom de overwinning van Grayscale op de SEC was van korte duur, omdat de waarden van Ethereum al snel weer naar de dieptepunten van augustus afdaalden. Ook de spotmarkten blijven geconfronteerd met kapitaal-uitstromen en de derivatenmarkt ziet ook een daling in de liquiditeit”, aldus Glassnode.

Capital tends to flow into the digital asset market primarily via three assets; #Bitcoin, #Ethereum, and #Stablecoins.

We can evaluate the relative flow of funds between these assets to gauge aggregate market demand.

More in our latest video report 👇https://t.co/DpcFzDhatN pic.twitter.com/HUn4940nlM

— glassnode (@glassnode) September 5, 2023

Normaal gesproken moet de markt het van Bitcoin, Ethereum en stablecoins hebben. Maar volgens het bovenstaande videorapport van Glassnode is daar op dit moment geen sprake van en vallen de kapitaalstromen tegen.

Dat lijkt alles te maken te hebben met de macro-economische omstandigheden, die nog altijd in het nadeel van de markt zijn. De inflatie blijft te hoog, waardoor we het waarschijnlijk nog lang met de hoge rentes moeten doen; die op zijn beurt weer een negatief effect op de Bitcoin koers en die van andere cryptocurrency’s heeft.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Glassnode ziet zwakte voor Bitcoin en Ethereum verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters