Goed koopmoment voor Bitcoin en altcoins?

Volgens Brian Quinlivan, de marketing directeur van on-chain analyseplatform Santiment, is het momenteel een goed moment om Bitcoin en altcoins te kopen. Historisch gezien waren de beste momenten om in te stappen de momenten waarop het sentiment pessimistisch noch optimistisch was.

“Geloof het of niet, het is een goed teken dat mensen er niet langer zeker van zijn dat dit een koop de dip-moment is.”

Koop de dip?

Meteen nadat de Bitcoin koers onder de 26.100 dollar terechtkwam, zagen we volgens Brian Quinlivan veel “koop de dip” uitspraken op social media. “Dit wijst erop dat het optimisme onder handelaren vrij hoog was en dat men rekende op een snel herstel van de markt. Maar kijk hoe het wensdenken de afgelopen dagen is afgestorven”, aldus Quinlivan.

We zien inderdaad dat het sentiment momenteel al veel slechter begint te worden. Mensen verliezen in rap tempo het vertrouwen dat enkele weken geleden nog volop aanwezig was.

Dat is behoorlijk vreemd te noemen, maar dat is nu eenmaal hoe de psychologie van deze markt werkt. Wat dat betreft is het goed als je, zoals Quinlivan betoogt, achteruit kunt stappen en kunt instappen op de momenten dat iedereen bang is.

Op basis van de bovenstaande grafiek vormt dit in ieder geval een goed moment om in te stappen. Maar die resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garanties voor het heden.

Veel discussie over Bitcoin is positief

Het is gek genoeg positief voor de Bitcoin koers als er relatief veel discussie is over de grootste munt van de markt op social media. Volgens Quinlivan betekent meer discussie over Bitcoin dat er angst in de markt is. Als men relatief gezien meer over altcoins praat, dan is er juist sprake van hebzucht.

Op de momenten dat er angst is (en men dus veel over Bitcoin praat) is de kans op stijgingen groter en andersom. Wat dat betreft is het dus goed als de markt het veel over Bitcoin heeft en altcoins even buiten beschouwing blijven.

Vaak zien we de discussie over altcoins immers alleen maar oplaaien als er een hype is. Op dit moment is daar zeker geen sprake van, al begint de discussie over Bitcoin ook wat af te nemen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Goed koopmoment voor Bitcoin en altcoins? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters