Goldman Sachs brengt door Bitcoin gedekte leningen naar traditionele financiële wereld

Geld lenen, Bitcoin en onderpand is een combinatie van woorden die steeds vaker voorkomt. De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs ziet daar blijkbaar ook wel brood in, want de bank gaat door Bitcoin gedekte leningen aanbieden. Hiermee is Goldman Sachs de eerste grote Amerikaanse bank die op deze manier met Bitcoin werkt. Cashgeld lenen met je Bitcoin als onderpand is voor veel maximalisten een manier om nooit meer afscheid te hoeven nemen van hun Bitcoin.

Hypotheek met Bitcoin als onderpand

Stel dat jouw hele vermogen in Bitcoin zit en je onder geen beding wil verkopen. Dan zit je met een probleem op het moment dat je een huis wil kopen. Het nieuwe financieringsproduct van Goldman Sachs lijkt wat dat betreft echter de toekomst. Je hoeft op deze manier geen Bitcoin te verkopen om indirect dingen met je Bitcoin te kopen. Bij Goldman Sachs kan je geld lenen met je Bitcoin als onderpand.

Waarschijnlijk moet je vanwege de volatiliteit van Bitcoin een behoorlijke dekkingsgraad overleggen. Bijvoorbeeld 2 tot 4 maal de waarde van de lening in Bitcoin om de bank in kwestie gerust te stellen. Daarnaast is de rente waarschijnlijk hoger op je hypotheek als je Bitcoin als onderpand inlegt. Maar een rente van 5 tot 7 procent is de moeite waard als jij verwacht dat Bitcoin op jaarbasis met meer dan dat rentepercentage blijft stijgen.

Daarbij is dit een goede zaak voor Bitcoin, omdat mensen nu in theorie niet meer hoeven te verkopen om hun Bitcoin te gebruiken. Nu verkopen Bitcoiners hun Bitcoin soms nog om belangrijke aankopen te doen. We gaan nu richting een toekomst waarbij dat niet meer hoeft en dat neemt waarschijnlijk een hoop verkoopdruk uit de markt weg. Wat weer goed is voor de koers en het vertrouwen in Bitcoin, waardoor de rentepercentages op deze leningen omlaag kunnen.

Traditionele financiële wereld gaat DeFi achterna

Met dit nieuwe leenproduct gaat Goldman Sachs in feite de DeFi-wereld achterna. Daar is het namelijk al langer mogelijk om geld te lenen met je crypto als onderpand. Al is dat momenteel nog niet heel populair en zal het gros van de mensen op dit moment liever met gereguleerde partijen werken als het om grote leningen gaat.

Het is interessant om te zien in hoeverre DeFi en banken als Goldman Sachs het in deze arena tegen elkaar op gaan nemen. Als de populariteit van DeFi toeneemt kan het lastig worden voor Goldman Sachs om hiermee te concurreren. In de DeFi-wereld hoeven geldleners immers geen hoge kosten te maken om hun operaties draaiende te houden. Denk bijvoorbeeld aan bankgebouwen en personeel. Waardoor het in theorie met een lagere rente op de proppen kan komen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Goldman Sachs brengt door Bitcoin gedekte leningen naar traditionele financiële wereld verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters