Goldman Sachs verwacht snel renteverlagingen Amerikaanse centrale bank

De economen van bankgigant Goldman Sachs verwachten dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) in het tweede kwartaal van 2024 begint met het verlagen van de rentes. Verder voorspelt de investeringsbank dat de Federal Reserve de rente tijdens de volgende vergaderingen in september en november op hetzelfde niveau houdt.

Wat betekenen deze verwachtingen voor de Bitcoin koers?

De voorspelling van Goldman Sachs

Voordat deze voorspellingen van Goldman Sachs koppelen aan Bitcoin is het belangrijk om ze eerst eens goed te ontleden. “De renteverlagingen in onze voorspelling zijn gedreven door de wens om de rente te normaliseren, zodra de inflatie dichterbij de doelstelling komt”, aldus Goldman Sachs.

Hiermee bedoelen ze uiteraard de doelstelling van 2,0 procent voor de inflatie. Zodra we daar in de buurt komen, hoeft de centrale bank zich niet meer zo streng op te stellen en kunnen de rentes wat omlaag.

Hiermee sluiten de experts van Goldman Sachs zich aan bij Tom Lee van Fundstrat, die bij CNBC een vergelijkbare voorspelling deed. Volgens Lee is het een kwestie van tijd voordat de inflatie verder omlaag zakt.

Wat dat betreft lijkt het erop dat de agressieve rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank nu daadwerkelijk voorbij is.

Wat betekent dat voor Bitcoin?

Voor de Bitcoin koers zou die conclusie een positieve uitwerking moeten hebben. Bitcoin heeft immers baat bij lage rentes, waardoor er meer geld in omloop komt en de relatieve schaarste van de Amerikaanse dollar afneemt; wat de absolute schaarste van Bitcoin van 21 miljoen eenheden weer aantrekkelijker maakt.

Het zou voor Bitcoin helemaal goed zijn als de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank daadwerkelijk samenvallen met de halving die voor april 2024 op de planning staat.

Goldman Sachs verwacht dat de Amerikaanse centrale bank in het tweede kwartaal van 2024 begint met zijn renteverlagingen. Dat zou ongeveer gelijkvallen met de Bitcoin halving.

Als daar dan ook nog eens de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF overheenkomt, dan zou het feest helemaal compleet zijn voor Bitcoin. Laten we ons daar echter niet teveel op verheugen voordat het allemaal een feit is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Goldman Sachs verwacht snel renteverlagingen Amerikaanse centrale bank verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters