Grote Bitcoin miners voelen weinig tot niets van de volatiliteit in de markt

De Bitcoin verkeert al maanden in zwaar weer en krijgt ook deze week enkele stevige tikken te verwerken. Je zou denken dat Bitcoin miners hierdoor in de problemen komen, maar de grotere partijen voelen ogenschijnlijk weinig tot niets van de enorme koersval. Sommigen zien het zelfs als een kans om een groter marktaandeel te pakken en de kleinere concurrenten uit de wedstrijd te spelen.

Bitcoin koers op laagste punt sinds december 2020

De Bitcoin koers zit al vanaf het begin van 2022 in een neerwaartse trend en heeft inmiddels de laagste koers sinds december 2020 bereikt. Veel van de grote bitcoin miners voelen echter weinig tot niets van die druk. Enkele partijen geven zelfs aan de operaties uit te breiden als de neerwaartse trend in 2022 doorzet. Waarschijnlijk in een poging om het de concurrentie nog moeilijker te maken.

Marathon Digital Holdings (MARA), een grote beursgenoteerde miner geeft aan dat de “asset-light” strategie die ze voeren betekent dat ze vrijwel iedere bearmarkt kunnen opgvangen. Charlie Shumacher, verantwoordelijk voor de communicatie van het bedrijf, laat weten dat de kostbasis voor een Bitcoin voor MARA nu op 6.200 dollar ligt. Dit krijgt het voor elkaar door de ‘spieren van het bedrijf’ te outsourcen en de intelligentie binnenboord te houden.

Van de beursgenoteerde miners is Marathon de grootste Bitcoin holder. Volgens Bitcoin Treasuries heeft het 9.373 Bitcoin op de balans staan. Goed voor een waarde van ongeveer 259 miljoen dollar tegen de huidige Bitcoin koers.

Ook Riot Blockchain en Redivider niet onder de indruk van koersdaling

MARA is niet de enige grote miner die op dit moment weinig tot niets voelt van de koersdaling van Bitcoin. Riot Blockchain CEO Jason Les laat tegenover Cointelegraph weten dat de sterke balans van het bedrijf, waar weinig tot geen lange-termijn schulden op te vinden zijn een sterke basis vormen voor de toekomst van Riot Blockchain. “We focussen ons op de bouw van een duurzame business die onder iedere omstandigheden kan overleven”, aldus Les over de daling van de Bitcoin koers.

Redivider CEO Tom Frazier trekt zicht ook weinig aan van de koersdaling. Redivider is een anderhalf jaar oude business die datacenters in beheer heeft waar anderen hashing power kunnen huren. Zelfs als de datacenters niet gehuurd worden, dan kan Redivider de hashing power zelf inzetten om van inkomsten verzekerd te zijn. Frazier wilde tegenover Cointelegraph niet onthullen tegen welke kosten ze Bitcoin minen, maar hij geeft aan dat de productieprijs niet anders is vanwege de koersdaling.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Grote Bitcoin miners voelen weinig tot niets van de volatiliteit in de markt verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters